Gå til sidens hovedinnhold

Cecilie Leganger i samme band som tidligere Razika-medlem

Lokalt stjernelag på scenen i Bergen i mai.

Midt mellom nedstengninger og andre korona-relaterte utfordringer arrangerte bergensbaserte Kalleklev Management en ny konsertserie like før jul.

En konsertserie med navn som Rebekka Bakken, Elias Dahlen, Nils Petter Molvær, Jørgen Sandvik og Eivind Aarset & Jan Bang på programmet. Alt blir bra, som serien het, var utelukkende finansiert av stimuleringsmidler som Kalleklev Management fikk tilslag på 27. november i fjor.

  • Har du tips eller innspill til noe vi bør skrive om? Ta kontakt med oss på pulsen@ba.no!

Ny runde

Onsdag opplyser de at det nå blir en ny runde med konsertserien på Café Opera.

Konsertserien går av stabelen i mai og mellom navn som Steinar Raknes sammen Unni Wilhelmsen, Frode Haltli, som nylig ga ut et nytt album på kredible Hubro, og allsidige Håkon Kornstad finner vi en utvidet Gunderzheng-besetning.

Gunderzheng er i utgangspunktet HP Gundersen og Nora Yuyue Zheng – en slags forlengelse av et annet prosjekt, Chinatown Blues band.

Nå har de innlemmet Gundersens nye livspartner Cecilie Leganger i besetningen. I tillegg er både Marie Moe, for mange best kjent fra årene i Razika, og Mira Thiruchelvam fra 9 Grader Nord med på laget.

Ekstraordinær

Vi ringer GP Gundersen for å få en kommentar.

– Å oppsummere dette prosjektet i en kort oneliner blir vanskelig. For det er så fantastisk, utbryter HP Gundersen på telefon.

– Skjønner, men fortell litt om de nye medlemmene i denne utvidede besetningen, i hvert fall.

– Jepp, det kan jeg. Cecilie er en helt ekstraordinær komponist og et utrolig musikalsk menneske. Å komponere de tingene som hun gjør uten å i det hele tatt ha vært del av et musikkmiljø eller knapt hørt en plate, er ganske utrolig. Så jeg har også lyst til å gi henne mer plass som komponist i Gunderzheng, sier han.

– Og vi klikker helt musikalsk, vi er som skapt for hverandre, forteller han, fortsatt like entusiastisk.

Mira Thiruchelvam fra 9 Grader Nord har Gundersen delt scene med før, i konstellasjonen Bergen Yoga Band.

– Og hun er en fantastisk musiker, jeg ble nesten blåst av banen av henne første gang.

– Og så har du fått med Marie Moe.

– Ja, og hun kjenner jeg faktisk ikke så godt, men jeg gleder meg til å bli bedre kjent med henne. I tillegg gjør det å ha henne i bandet at jeg har kontakt med arven fra hennes far, Yngve, sier Gundersen om Marie Moes far, blant annet kjent fra Dance With A Stranger, som døde i 2013 etter en badeulykke på Tenerife.

Kommentarer til denne saken