Gå til sidens hovedinnhold

Comebacket går som en drøm: – Digg!

Artikkelen er over 2 år gammel

Åsane-alpinisten Maria Tviberg (24) har overrasket alle – utenom henne selv!

Like over nyttår fikk ulykkesfuglen – for det er hun vitterlig – endelig en landslagssamling igjen da hun møtte opp på Hafjell. Samlingen gikk bra, og siden har både humør og ikke minst de fire ganger korsbåndopererte knærne hennes holdt stand.

Tilbake i Europa

Tviberg, som kjører for Geilo IL, har deltatt i ikke mindre enn syv renn siden nyttår. Det startet med fire «enkle» FIS-renn. Først på Beitostølen, så i Kläppen i Sverige. Tviberg vant tre storslalåmrenn. Deretter bar det på europacuprenn i Sveits forrige helg, der hun kjørte inn til 17.- og 18. plass i samme disiplin. Mandag var hun i gang igjen, og var en del av et bra norsk lag i europacuprennet i kombinasjon. Kaja Norbye ble nummer to, Hanna Sæthereng nummer ni og Maria Tviberg plassen bak, 1,81 bak Nicole Good som leder etter slalåmrennet. Tirsdag venter altså super-G.

– Det er digg, sprudler Åsane-jenten om å være tilbake i alpinsirkuset igjen.

Les også

Bergenske alpinister om Svindal: – Tidenes beste

Hun kjenner ingen store smerter i knærne, men fortalte BA like etter nyttår at om smertene melder seg, er hun nå flinkere til å kjenne etter selv og tilpasse treningen.

Uaktuell til VM

Å gi seg med satsingen, som lenge så ut til å henge i en tynn tråd, er nok en gang et ikke-tema. Den påståelige alpinisten er fast bestemt på å komme tilbake i verdenscupen. Men VM i Åre 5.-17. februar, som også blir giganten Aksel Lund Svindals (36) siste, glipper.

– Nei, det uttaket er jeg ikke med i, og det skjønner jeg jo!

Les også

Slik var det lokale sportsåret fra A til Å

– Hvordan synes du comebacket har vært?

– Det har gått som jeg har håpet, og det er utrolig deilig. Så det er som forventet for min del, men det har nok gått mye bedre enn de fleste andre hadde trodd, humrer Tviberg, som har fylt «dødtiden» det siste året med medisinstudier.

– Det har egentlig gitt mersmak, så det kan være en mulig karrierevei etter denne karrieren, sier hun fra Sveits.

Maria Tviberg

24 år, fra Åsane, bor på Geilo.

Er på det norske landslaget.

Måtte for fjerde gang gjennom operasjon for røket korsbånd, etter et fall på trening i Lake Louise i november for ett år siden.

 

Kommentarer til denne saken