Uttalelsen står i sterk kontrast til havnerådets leder Jan Erik Kjerpeseth sin oppfatning av saken. Les hans versjon her.

Det var i 2011 at Inge Tangerås ble ansatt som havnesjef i Bergen og omegn havnevesen (BOH).

I september 2015 ble han suspendert, etter å ha deltatt på en gratis tur til Venezia i anledning sjøsettingen av Viking Star. Han deltok også på et cruise fra Oslo til Bergen med samme skip.

Tangerås ble sammen med daværende ordfører Trude Drevland siktet for korrupsjon.

Siktelsene ble lagt bort av statsadvokaten i desember i fjor.

– Det har vært en tøff tid, men jeg har spilt med åpne kort, og har ikke hatt noe å skjule. Jeg har fått god støtte fra familie, venner, kollegaer og forretningsforbindelser, sier han.

Les også: Havnedirektøren har fått sparken etter cruisesaken

– Overraskende

Tangerås har hele tiden vært åpen om det han har vært med på. Alt i juni 2015 informerte han det daværende styret, og dets leder Øistein Christoffersen (Frp), om saken.

– Styret konkluderte da med at turene var viktige, nødvendige og relevante for utøvelsen av stillingen min, sier Tangerås.

Det eneste han fikk kritikk for var at det var rederen – og ikke BOH – som betalte for reisen.

– Det er litt overraskende at et nytt styre halvannet år etterpå gjennomfører en ny behandling og vurdering av saken. Jeg vil ikke spekulere i hvorfor det skjer, sier Tangerås til BA.

Les også: Trude Drevland: – Jeg vender ikke tilbake til bystyret 

Konklusjonen til styret ble torsdag lagt frem overfor havnerådet, som med 16 mot tre stemmer sa seg enig i at Tangerås må gå.

Tangerås er svært glad for støtten han har fått av fagforeningene og andre ansatte i havnevesenet.

– Jeg har arbeidet hardt og lojalt for styret i BOH. Det nye styret, derimot, har jeg ikke møtt, sier han.

Tangerås reagerer på at han ikke har fått legge frem sin sak verken overfor styret eller rådet før de tok sin beslutning.

– Det er jo litt spesielt at ikke det har vært mulig, sier han.

Sammen med advokat Svein Aage Valen bestrider han grunnlaget for oppsigelsen eller avskjeden. Han vet ikke selv hvilken av delene det blir.

Les også: Havnestyrets leder slår tilbake mot kritikken fra Tangerås

Likevel mener han det er fullt mulig å komme tilbake i stillingen igjen, selv etter dette.

– Ikke minst har støtten fra de ansattes organisasjoner hatt mye å si. Den gjør at jeg har tro på at vi kan løse dette på en saklig måte, slik at jeg kan gå tilbake til jobben. Jeg er overbevist om at det går an å finne tilbake til et velfungerende og godt samarbeid. Selv om jeg har opplevd saklig uenighet, har jeg aldri hatt problemer med å samarbeide, sier Tangerås.

Han har selv ikke sett et eneste dokument som er brukt i saksfremstillingen til behandlingen av saken hans – verken i styret eller i havnerådet – til tross for at han har etterlyst disse dokumentene.

Tilbudt toppstilling

– Jeg synes det hadde vært naturlig å få forklare meg overfor styret og rådet, men det har jeg ikke fått anledning til, sier Tangerås.

I går gikk tidligere havnestyreleder Øistein Christoffersen ut i BT og hevdet at det ligger vikarierende motiver til grunn for vrakingen av Tangerås.

Det vil ikke Tangerås kommentere.

– BA har avslørt at du ble tilbudt en toppstilling i kommunen dersom du gikk av som havnedirektør. Hvilken stilling snakket dere om?

– Jeg må nok dessverre avstå fra å kommentere det.