Trude Drevland forteller i sin nye bok «Litt privat» åpenhjertig om hvordan hun har hatt det mens verden har rast rundt henne. Først ble ektemannen Odd Drevland etterforsket og senere dømt for grovt bedrageri. Senere ble hun selv kritisert, politietterforsket og siktet for korrupsjon etter den såkalte «cruise-saken».

Les også: – Etterpå følte jeg meg nesten død

Samtidig uteble, slik Drevland ser det, støtten fra hennes eget parti Bergen Høyre. Hun reagerer på evalueringsrapporten fra partiet etter valgnederlaget i 2015.  Leder Anne Lorgen Riise i Bergen Høyre kommenterer kritikken nederst i saken.

«Det var trist, svært upresist og lite grundig at den konkluderte med at siktelsen mot meg hadde påvirket valgresultatet. Selvfølgelig lot noen seg påvirke av alt som foregikk (...) men siktelsen ble først tatt ut etter valget. Jeg er neppe alene om å synes at rapportens fremstilling er unøyaktig», skriver Drevland.

Hun skriver videre at hun 14 dager før valget «rett og slett ble fjernet fra jobben». Det var da Drevland ble permittert som følge av politiets undersøkelser mot henne.

«Pensjonsalderen for meg startet i mitt lokale parti fordi jeg ble dømt og funnet skyldig lenge før avhørene var ferdige, før politiet hadde konkludert», skriver Drevland.

Fikk støtte sentralt

«Det bør være et tankekors for alle som stemmer Høyre i Bergen, for hvis det er ett parti som skal være en garantist for takhøyde, rettssikkerhet og rettferdighet, så er det nettopp Høyre. Likevel forhåndsdømte Bergen Høyres bystyregruppes ledelse meg og overså glatt uskyldspresumpsjonen», skriver Drevland.

«Bergen Høyres leder Kenneth Stien og den nyansatte fylkessekretæren Charlotte Spurkeland har vært forbilledlige mens bystyregruppens ledelse ikke har vist noen form for evne til kompromiss og ikke rom for å vente med sine avgjørelser til saken fikk et utfall. Alt jeg har gjort for Bergen Høyre, var glemt på et blunk, og jeg ble umiddelbart regnet som død for lokalpartiet», skriver Drevland, som samtidig takker for at partiet sentralt og at partilederen har vist omsorg.

Hun viser også takknemlighet for støtten fra næringsminister Monica Mæland, som hun omtaler som reservemor.  I boken forteller hun også om da Mæland fryktet at hun hadde tatt livet sitt.

– Vi har forsøkt å støtte

Bergen Høyres leder Anne Lorgen Riise, sier at partiet har forsøkt å støtte Trude Drevland i hennes situasjon.

– Dette er Trude sin historie, og den er hun i sin fulle rett til å gi. Vår oppgave i organisasjonen har vært å ivareta mennesket Trude Drevland. Vi har ikke tatt stilling i saken, men har forsøkt å være der for henne, sier Lorgen Riise.

– Har dere lykkes?

– Vi har forsøkt.

– Drevland mener at hun ble regnet som død for lokalpartiet.

– Vår oppgave har vært å ivareta henne så godt vi har kunnet, sier Lorgen Riise.

Drevland skriver i boken at hun ble «fjernet fra jobben» da hun 14 dager før valget i 2015 søkte om permisjon som følge av politiets undersøkelsessak mot henne.

– Hun tok selv permisjon, sier Lorgen Riise.

– Var det etter påtrykk fra partiet?

– Dette har jeg ingen kommentar til, da jeg ikke var en del av partiledelsen på det tidspunktet, svarer Lorgen Riise.

– Har du vært i kontakt med Trude den siste tiden?

– Partiet har holdt jevnlig kontakt med henne.

Høyres nåværende gruppeleder Hilde Onarheim, vil ikke si mye om Drevlands bok.

– Dette er Trudes versjon og hennes opplevelse. Jeg ønsker ikke å kommentere eller gå inn i en diskusjon