SISTE: Klokken 2130 melder NRK at tre av de evakuerte er alvorlig skadet. Totalt er åtte passasjerer så langt skadet. Klokken 2000 var 166 passasjerer evakuert fra «Sky Viking».

Et cruiseskip med knapt 1.300 passasjerer ba ved 1400-tiden om assistanse fra politiet i Møre og Romsdal. De meldte like før klokken 1500 på Twitter at skipet ligger utenfor Hustadvika med motorproblemer.

Fræna kommune har opprettet krisestab, og ved 1700-tiden melder NTB at store taubåter fra Trondheim og Bergen er sendt mot cruiseskipet for å trekke det ut i roligere farvann.

Blåser kraftig

Klokken 1505 melder Hovedredningssentralen (HRS) på Twitter at det er cruiseskipet MS «Viking Sky» som melder mayday, og har fremdriftsproblemer i dårlig vær.

Skipet driver nå mot land, og HRS har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet.

Det blåser kraftig i området på grunn av et lavtrykk som har rammet store deler av kysten lørdag. Det skal blåse opp mot 38 knops vind i området.

En mann BA har vært i kontakt med som er i området, melder at vinden er ventet å øke utover dagen. Han forteller at det nå er to helikopter i luften, som jobber med å evakuere passasjerer.

Lavtrykket fører til mye vind, høy vannstand og høye bølger. Det er også observert en del lyn langs kysten, skriver meteorologene på Twitter.

Saken fortsetter under bildet.

Mottak på land

Politiet sier til NTB at det er etablert et mottak på land i Brynhallen.

Leder i Bryn IL, Jo Petter Nerlandsrem, sier til Romsdals Budstikke at de vil gjøre det de kan for å hjelpe til.

– Idrettslaget mobiliserer nå. Folk i bygden er på vei til Brynhallen for å hjelpe til som best vi kan, sier han.

Innsatsleder Arnfinn Fedje sier til Romsdals Budstikke at de to helikoptrene som bidrar i redningsarbeidet frakter 20 til 30 passasjerer av gangen.

Saken fortsetter under bildet.

Sjøsatt for tre år siden

«Viking Sky» er eid av Viking Ocean Cruises som eies av den bergenske skipsrederen Torstein Hagen. Det er søsterskipet til MS «Viking Star» som ble døpt av Trude Drevland i 2015. Alle de tre skipene i Viking Star-klassen har Bergen som hjemmehavn.

«Viking Sky» ble bygget i Italia og sjøsatt for nøyaktig tre år siden i dag. Skipet er døpt i Tromsø.

Cruiseskipet var sist i Bergen 13. mars.

«Viking Sky» gikk fra Tromsø for to dager siden og var på vei til Stavanger.

Erling Frydenberg i Viking Ocean Cruises sier til BA lørdag ettermiddag at de jobber med å samle inn informasjon om hendelsen.

– Vi vil komme med en uttalelse til media når vi har noe å komme med, sier han.