Gå til sidens hovedinnhold

Cruiseskip i Lofoten isolerer passasjerene etter koronasmitte

Artikkelen er over 1 år gammel

Passasjerene i cruiseskipet SeaDream 1, som nå befinner seg i Lofoten, isoleres på lugarene etter at en passasjer på forrige seilas har fått påvist korona.

Det melder Aftenposten. I et brev til passasjerene som avisen har fått tilgang til, opplyser rederiet at en person har fått påvist smitte etter å ha reist fra Tromsø til Danmark 2. august.

Dermed settes alle passasjerer på den nåværende seilasen i isolasjon på sine lugarer. Skipet befinner seg ved Reine i Lofoten.

Folkehelseinstituttet (FHI) bekrefter overfor Aftenposten at de kjenner til smittetilfellet, og bistår rederiet med håndteringen.

– Vi er ikke kjent med at noen andre gjester eller mannskap er smittet eller har noen symptomer på smitte, men vi tar selvsagt omgående alle forholdsregler, heter det i brevet til passasjerene om bord.

Rederiet, SeaDream Yacht Club, har vært i kontakt med FHI og Helsedirektoratet i forbindelse med utbruddet. Norske Atle Brynestad er grunnlegger og eier av selskapet, som spesialiserer seg på eksklusive turer langs norgeskysten.

Skipet har flere ganger vært i Bergen, og sto oppført med sitt neste anløp her den 11. august.