Gå til sidens hovedinnhold

Cruiseskip slepes mot land – pause i evakueringen

Artikkelen er over 2 år gammel

Slepet av cruiseskipet Viking Sky til Molde har begynt, og evakueringen med helikopter er satt på vent. Fram til nå er 463 personer hentet i land.

– ​De har snudd skipet og satt kurs mot molde. Evakueringen er foreløpig satt på vent, forteller mediekontakt Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Når slepet er i gang, vil skipets kaptein vurdere om evakueringen skal fortsette.

Ifølge varaordfører Jan Arve Dyrnes er det siste tallet på evakuerte 463. Kommunen holdt en pressekonferanse om saken klokka 10 søndag formiddag.

– Vi har akkurat fått melding om at båten går med sju knops fart, sier beredskapskoordinator Jan Morten Dale.

 

1.373 om bord

​​Det var 1.373 personer om bord da Viking Sky fikk motorstans i Hustadvika ved 14-tiden lørdag.

​Ifølge kommunen er passasjerene engelsktalende.

Pårørende til reisende fra USA kan ringe 1-888-889-8837, mens gjester som har booket sin reise fra Storbritannia bes ringe 07585 779 853 eller 0208 780 7900, opplyser politiet.

Kutt og brudd

Over 100 frivillige fra Røde Kors jobbet hele natt til søndag ved mottakssenteret i Brynhallen på Hustad og på hotellene i Molde og Kristiansund, opplyser aksjonsleder Trond Inge Larsgård.

– Flere av passasjerene som har kommet til land er forslått, har kutt eller bruddskader. Når de kommer til evakueringssenteret blir de registrert, og de får tørre klær og varme pledd. Mange er også traumatisert av det de har opplevd og trenger å bli ivaretatt når de kommer til land, sier Larsgård.