Det var litt av et syn som møtte de forbipasserende ved Den blå stenen tirsdag ettermiddag. Der hadde cubanere med tilhold i Bergen møtt opp for å vise sin støtte til folket i hjemlandet.

– Frihet til Cuba, roper de i kor.

På de hjemmelagde plakatene står det «SOS Cuba».

Suanelis Salaker forteller at de fleste av de oppmøtte har familie på Cuba og at de nå viser sin frustrasjon sammen med hele det cubanske miljøet i Norge.

– Vi demonstrerer mot situasjonen på Cuba, og mot regjeringen i landet. De har mangel på frihet, mangel på mat og mangel på ressurser, sier Salaker.

– Vi kjemper for frihet

To andre som har møtt opp er Yailes Quintana og Luis Albento, begge med familie på Cuba. De ville støtte det cubanske folket.

– Vi kjemper for frihet, sier de i kor til BA.

I folkemengden svaiet det titalls cubanske flagg. Cubansk musikk spilles på full guffe og alle synger med.

Det hele er et ganske spektakulært syn for alle de forbipasserende som stopper opp for å danse med, eller bare for å se på.

Indira Matos er blant dem som står i front og synger høyest. Hun roper for full hals, mens hun sender video direkte på Facebook.

– Jeg viser alle vennene mine på Cuba, og familien min at vi støtter det cubanske folk, sier hun til BA.

I helgen har flere tusen cubanere demonstrert i protest mot regjeringen, høye priser og matmangel i en av de største demonstrasjonene på Cuba på nesten 30 år. Minst 100 demonstranter ble pågrepet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Cuba har sett en økning i antall koronatilfeller samtidig som de er inne i den verste økonomiske krisen på flere tiår, som følge av blant annet sanksjoner innført av tidligere president Donald Trump og koronapandemien.

– Vi er lei. Folket i landet trenger frihet. Det spiller ingen rolle om man er på Cuba, eller i Norge, vi støtter alle det cubanske folk i kampen om frihet, sier Matos til BA.