Den startet så fint, torsdagen. Med en lett lunk i luften, noe overskyet, men opplett. Mange lot seg kanskje friste til å ta på seg vårjakken og småsko.

Big mistake, ifølge meteorologen.

– Noen hadde tydeligvis ikke lest værmeldingen før de dro til jobb. De vil angre når de skal hjem igjen senere i dag. For i løpet av dagen vil det komme opptil 40 millimeter nedbør i Bergen, opptil 50 millimeter på lokale plasser, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til BA.

Plaskregn i kveld

Allerede ved 10-11-tiden vil det begynne å dryppe. Deretter øker det bare på.

– Mest intenst blir det i kveld. Da treffer en kaldfront som passerer Vestlandet fra vest. Ikke planlegg noen store eskapader utendørs etter middag, råder han.

Plaskregnet er imidlertid ikke så ille at det kvalifiserer til farevarsel. Men Fagerlid synes likevel folk kan følge litt med på vannveier og kummer.

– Det er ikke så mye gult løv ennå, det er mest aktuelt i oktober. Men sjekk likevel.

Høsten er her

Litt vind blir det også, men mest på kysten og i fjellet.

– Det vil blåse opp stiv til sterk kuling i ytre strøk. Et ganske vanlig høstlavtrykk. Men heldigvis gir det seg ved midnatt og fredag er det igjen fint og noe sol. Sånn som vi liker det.

Lørdag blir enda bedre.

– Da får vi sol fra nesten skyfri himmel. Søndag drar det seg til igjen med litt nedbør, men i små mengder, før det er på an igjen på mandag med regn store deler av dagen.