Gå til sidens hovedinnhold

Daniel (25) satset på egen bedrift midt i pandemien: – Overgått alle forventninger

For et par år siden hadde han aldri trodd det var denne bransjen han skulle lykkes i. Nå har han funnet sin nisje og har sammen med to kamerater store planer for fremtiden.

For abonnenter

(Kragerø Blad Vestmar): – Vi var sikre på at denne forretningsmodellen hadde livets rett og sin plass i markedet. Forventningene var fra før høye, men responsen har faktisk overgått alt vi kunne drømt om.

Det forteller 25 år gamle Daniel Sandåker Heldal, som for seks år siden forlot sine kjente og trygge omgivelser ved Neslandsvatn for å ta fatt på høyere studier i Bergen etter endt skolegang på idrettslinjen ved Kragerø videregående.

Der har han blitt siden.

Droppet eiendomsmegling

– Jeg begynte først å studere eiendomsmekling ved Handelshøyskolen BI, men fant fort ut av at det ikke var noe for meg likevel. Samtidig jobbet jeg som forretningsutvikler for et parkettselskap ved siden av studiene, og fikk stadig større lyst til å drive bedrift på egen hånd. Så da valgte jeg å følge den drømmen, mimrer han.

Etter noe betenkningstid byttet han til studier innen entreprenørskap og økonomi ved den samme høyskolen.

Under studieløpet fikk han dessuten mulighet til å starte studentbedrift, som senere tok steget videre til å bli et aksjeselskap. Selskapet organiserer rekruttering for studenter på jobbmarkedet. Han har nå trukket seg ut av den daglige driften, men har beholdt noen få prosent av aksjene.

Så kom koronapandemien. Heldal måtte venne seg til digitale undervisningsløsninger og han var en av mange som plutselig ble permittert. Han er imidlertid glad i utfordringer, og en skulle nesten tro at det er i oppoverbakker han er på sitt beste.

– Det å være såpass isolert og i tillegg bli permittert påvirker naturligvis motivasjonen, men i stedet for å grave meg ned, bestemte jeg meg for å tenke og reflektere skikkelig over hva jeg egentlig ville. For min del har pandemien så langt vært mine mest produktive måneder.

Bruktbilsalg

Sammen med to kamerater, David Berge og Vegard Haavik, startet han et nytt selskap.

Econo AS, som utad går under navnet Econo Bil, så dagens lys i oktober i fjor – midt i koronatiden.

– Vi har alle kunnskap og utdanning innen forskjellige ting. Vi satt oss ned og utforsket hvordan vi kunne kombinere alt dette. Så kom vi frem til å satse på salg av bruktbiler, men med en nytenkende vri innen vår egen nisje. Mange kan synes det er vanskelig og tidkrevende å både kjøpe og selge bruktbiler, og det er da vi kommer inn i bildet med en trygghet overfor begge parter. Vi skal være mellommannen som gjør bilsalg trygt, effektivt og enkelt, forklarer Heldal.

– Konseptet er ikke nytt, men vår tilnærming og sammensatte kompetanse er helt unik i vår bransje, mener vi. Jeg føler at bruktbilbransjen historisk sett har ett negativt stempel på seg, og dette prøver vi å endre på. Vi mekler alle typer nyere bruktbiler, og tar oss av hele salgsprosessen fra A til Å. Vi mener at vi kan vise til en markedsledende standard på annonser takket være profesjonell bilfotograf og gode tekster. Vi tar oss også av alle henvendelser og sluttoppgjøret, og kan tilby finansiering, forsikring og garanti.

– Veldig enkelt forklart fungerer vi i prinsippet akkurat som en eiendomsmekler, bare i bruktbilbransjen. Vi har utelukkende fått gode tilbakemeldinger og opplever at ordet begynner å spre seg. For oss er det enormt motiverende og bekrefter at vi ser ut til å gjøre ting rett.

I løpet av den korte tiden selskapet har vært i drift, ser Heldal og de to øvrige medeierne et marked med stort potensial.

– Til tross for en veldig stille desembermåned, har vi omsatt biler med en verdi på mellom ti og tolv millioner kroner til sammen. Vi er ambisiøse og jobber med store planer, blant annet en ny digital løsning som skal gjøre det mer sømløst og effektivt for folk å selge bilen sin som privatperson. Innen tre år ønsker vi å være til stede i alle de største byene i Norge, noe vi mener er reelt takket være vår skalerbare forretningsmodell. Det er en utrolig spennende fase vi er i nå, forteller gründeren.

Nå er bedriften allerede godt stablet på beina med kontorlokaler i Kokstad næringspark – også kjent som byens «bilmekka».

Kommentarer til denne saken