– Jeg er utrolig spent på hvordan folk kommer til å motta filmen. Det er lenge siden vi begynte å arbeide med den, så det kjennes veldig godt at den endelig blir vist, forteller bergensjenten Lisa Teige (24) ivrig til BA.

BA møter en spent hovedrolleinnehaver en solfylt vårdag i Oslo. Det har gått nesten fem år siden den siste episoden i NRK-serien «Skam» rullet over skjermen. Fra den serien kjenner vi Teige i rollen som Eva. Nå er hun brennaktuell med den norske dansefilmen «Battle: Freestyle», som har premiere om bare få dager på strømmetjenesten Netflix.

Filmen er en oppfølger til «Battle» fra 2018. I den nye filmen er handlingen flyttet fra Oslo til lysets by; Paris.

Filmen handler om Amalie som reiser til den franske hovedstaden med kjæresten Mikael og dansecrewet Illicit. De skal delta i en internasjonal dansekonkurranse. En konkurransen som betyr mye, men Amalie klarer likevel ikke å ha fullt fokus på dansen. Hun leter nemlig etter sin mor som bor i Paris og driver en danseskole. Så begynner ting å rakne.

Håper på å kunne arbeide mer i Bergen

Lisa Teige kan kjenne seg igjen i hovedtematikken i filmen, som hun mener handler om å viktige valg for å satse på seg selv.

I likhet med hovedkarakteren har også hun tatt et avgjørende valg i ung alder. Da hun var 16 år valgte Teige å flytte fra familie og venner i Bergen for å begynne på danselinjen ved Edvard Munch Videregående skole i Oslo.

– Jeg hadde stort pågangsmot og kjente meg veldig klar for å flytte. Vi var en god gjeng som støttet hverandre og jeg hadde fine folk rundt meg. Likevel var det dager hvor jeg bare lengtet etter å komme hjem, til ferdig middag på bordet, ler Teige.

Bergenseren har nå bodd i Oslo i åtte år. Under oppholdet i hovedstaden har hun blant annet vært elev ved den prestisjefulle danseutdanningen ved Kunsthøgskolen og vært med i den superpopulære serien «Skam».

Lisa forteller at hun riktignok føler seg mest hjemme i Bergen.

– Jeg er blitt værende i Oslo etter studiet på grunn av jobbmuligheter, kjæreste og venner. I fremtiden ønsker jeg å kunne arbeide mer i Bergen, forteller hun til BA.

Beste fra begge verdener

For en som har dans og skuespill som hovedinteresser er det å spille i en dansefilm den ultimate komboen.

– Jeg føler meg veldig heldig som har fått jobbet med utrolig dyktige dansere. Det er inspirerende å arbeide med sammen med mennesker som har samme lidenskap som meg.

24-åringen forteller at et stort høydepunkt under filmingen var å komme til Paris etter en lang innspillingsperiode i Ungarn.

– Vi spilte mesteparten av filmen inn i Budapest. Det var derfor ekstra stas å komme til Paris, hvor handlingen faktisk foregår. Det ga en helt egen stemning. Vi fikk også oppleve mye kult, som streetdance i gatene.

Skal regissere sin egen kortfilm

Da Lisa var liten var hun selv en stor fan av dansefilmer, som den amerikanske «Step-Up»-serien. Nå håper hun at den nye Battle-filmen kan inspirere unge dansespirer til å satse. Selv har bergenseren drømt om å bli danser så lenge hun kan huske.

– Dans har alltid vært en naturlig uttrykksform for meg. Jeg danset hele tiden da jeg var barn. Til slutt fant foreldrene mine ut at det var lurt å melde meg på et kurs.

Etter dette har hun ikke sett seg tilbake når det kommer til veivalg. Teige er likevel ikke fremmed for å ta på seg andre kunstneriske roller.

Nå er hun i gang med et nytt filmprosjekt, men denne gangen står hun bak kamera.

Teige er med i mediefabrikkens regiprogram for unge kvinner, og skal regissere en kortfilm hun har skrevet selv.

– Jeg er opptatt av å kunne uttrykke meg kreativt gjennom flere former, og gleder meg veldig til å prøve meg som regissør, forteller hun til BA.

Filmen har premiere kommende fredag, 1. april.