Vi skal bare ikke vinne ...

Vi har nå seks kamper uten seier, men vi hadde ikke trengt å ha mye flaks for å vinne både tre, fire og fem av dem. Kanskje alle seks også, men jeg ville ikke skryte. Fru Fortuna har vi imidlertid ikke sett så mye til. Og kanskje ikke de avgjørende ferdighetene heller. Vi har slitt foran begge mål i hele år. Sliter med å score. Slipper inn mål altfor lett. Men mellom der er det bra. Det har det vært lenge. Bare så synd det gir så lite poeng.

For Brann var gode mot Rosenborg. Ikke det at det egentlig forteller så mye i seg selv, men det var kanskje årsbeste det vi leverte. Vi hadde medaljekandidaten på felgen og hadde fortjent tre poeng. Jeg kom frem til at Brann hadde 20 avslutninger i feltet. Rosenborg hadde FEM! Men trønderne har det jo med å få med seg mer enn de fortjener fra Brann Stadion. Ja i år har jo i grunn mange fått med seg mer enn fortjent fra vår hjemmebane.

Nei, Brann så absolutt ikke ut som et bunnlag mot de hvite og svarte. Ikke mot dem heller. Men denne gang så vi enda mindre ut som et bunnlag enn bunnlaget Brann har sett ut tidligere i år. Bortsett fra når det gjelder å sette sjansene. I effektivitet og kvalitet på avslutninger har vi i 2021 vært akkurat den dumpekandidaten vi er. Og vi brente mange sjanser også mot RBK.

På lørdag ga vi heller ikke opp av å ligge under 0-1 tidlig. Tvert imot maktet vi å snu kampen ganske kjapt. Bare åtte minutter og ni sekunder etter trøndernes ledermål, ledet vi plutselig selv. Og våre to mål kom i løpet av nøyaktig to minutter! (På Lerkendal i vår snudde vi fra 0-1 til 2-1 på fire minutter). Men heller ikke denne gang holdt det inn. Imidlertid ga vi ikke opp tre poeng på 2-2 heller. Det var Brann som var nærmest seieren. Rosenborg var heldige som fikk med seg noe fra Bergen.

Dessverre monner det så lite med alle disse uavgjortkampene. For selv om hvert poeng er viktig i poengstriden mot Stabæk og Mjøndalen, er det ikke til å komme bort i fra at vi kunne hatt god nytte av to ekstra poeng så jevnt som det er rundt de tre nederste plassene. Og med noen trepoengere i stedet for alle disse poengdelingene i kamper der vi har vært best, hadde vi kanskje også hatt mulighet til å redde oss uten kvalik. Ja med seier mot Rosenborg alene kunne vi i neste runde selv ordnet at vi bare var tre poeng bak Sandefjord på trygg plass med tre runder igjen. De er nemlig vår neste motstander. Nå kan vi beste fall være fem bak dem etter den kampen. Det er en vesentlig forskjell når vi tross alt skal møte de to topplagene i de to påfølgende rundene.

Heldigvis for oss tapte Stabæk i sin kamp som gikk parallelt med vår. Dermed fikk vi tilbake kvalikplassen vi mistet foran denne runden, og vi er foran bærumsklubben fordi vi har ni mål bedre målforskjell. Og søndagskvelden fikk Mjøndalen tap mot Viking og ligger dermed to poeng bak oss. Det poenget de mistet på et feilaktig idømt straffespark på overtid i den kampen, kan bli gull verd for oss.

Mer uheldig var det at årets kanskje beste spiller totalt sett, Ruben Kristiansen, ble skadet og ser ut til å miste resten av sesongen. Det begynner å bli litt mange forsvarsspillere ute av spill nå...

PS! Dette er første gang siden begynnelsen av 70-tallet at Brann har fått så lite som kun fem seire i løpet av en periode på 30 seriekamper. (Se under "Kuriosa")


(Fortsetter under bildene)

Kampen:

Brann startet med samme lag som vi startet med mot Vålerengen forrige helg.

Rosenborg fikk kampens første sjanse før det var gått to minutter da Dino Islamovic skjøt rett på Lennart Grill fra syv-åtte meters ganske skrått hold. Vi fikk heldigvis ryddet opp etter returen.

Brann skulle etter hvert ta over i det som var en fartsfylt åpning av kampen. Nå hadde også Sarpsborg tatt ledelsen mot vår bunnrival Stabæk. Vi var dermed tilbake på kvalikplassen vi mistet i forrige runde.

Etter drøyt tolv minutter skulle det bli litt intim "slow dance" mellom Sivert Heltne Nilsen og Erlend Dahl Reitan, da sistnevnte ble rasende for en litt voldsom Sivert-takling på Olaus Skarsem. Begge danserne fikk gult kort, men Sivert kunne fort fått en farge mer lik drakten hans for den taklingen.

Dessverre skulle Rosenborg ta ledelsen etter 16 minutter da Erlend Dahl Reitan kom inn ved hjørnet av Brann-feltet og Fredrik Pallesen Knudsen ikke klarte å hindre ham i å sende over mot umarkerte Emil Konradsen Ceide på motsatt. Felix Horn Myhre kom for sent til å hindre ballen i å nå frem og Ceide fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 til trønderne fra fem meter.

Så var vi på 'an igjen - og nede på direkte nedrykk.

Vi reiste oss etter dette og Rosenborg gjorde etter hvert mye rart i eget forsvar. Og dette skulle straffe seg for trønderne da Pavle Vagic klarerte rett i Bård Finne som etter hvert banket til med venstrefoten fra elleve meter. Ballen gikk inn ved venstre stolpe! 1-1!

Yesss! Da var vi tilbake igjen i kampen og tilbake igjen på kvalikplassen!

Og bare 81 sekunder etter scoringen fikk Finne en ny mulighet på et innlegg fra Ruben Kristiansen, men headingen var elendig og gikk langt utenfor. Men vi var på hugget nå!

Nøyaktig to minutter etter utligningen kom utrolig nok også ledermålet! Nok en gang var det Vagic som dummet seg ut og serverte ballen til Strand som ga videre til Mathias Rasmussen. Lyngdølen slo igjennom til Robert Taylor som plutselig var alene med RBK-keeper André Hansen og fra åtte meter satte ballen forbi ham og i mål!

Utrolig! På 120 sekunder hadde vi snudd 0-1 til 2-1! Nå kokte det godt på Stadion!

Fire og et halvt minutt senere kom Sivert til en heading på corner som Noah Holm fikk klarert vekk for trønderne ved stolpen.

I det 33. minutt var RBK nære på utligning da Edvard Tagseth skjøt såvidt utenfor fra 19 meter. Fra min posisjon øverst på bataljonsfeltet "så" jeg den i mål. Lettelsen var stor da den i stedet smalt i reklameplakatene bak målet.

Brann fortsatte presset etter dette, men uten å komme til de helt store sjansene. Med to minutter igjen til pause ble Ruben Kristiansen liggende etter en duell og måtte dessverre bæres ut på båre. Inn kom ikke altfor rutinerte David Wolfe som skulle vise seg å løse oppgavene bra.

Lagene gikk til pause med 2-1-ledelse til oss.

Seks minutter ut i andre omgang fikk Taylor en mulighet etter å ha lurt av Reitan, men skuddet fra seksten meter var elendig og gikk langt utenfor.

Under minuttet senere kom Dino Islamovic til heading fra syv meter etter et innlegg fra Carlo Holse, men heldigvis rett på Grill.

Knappe åtte minutter ut i omgangen skjøt Heggebø i stolpen og ut fra tolv meters skrått hold.

Men bare minuttet etter at vi var centimetere fra å øke til 3-1, ble det i stedet 2-2 til RBK. Har vi sett det før i år? Har vi sett det før mot Rosenborg? Så typisk! Ingen i Brann- forsvaret klarte å hindre Holse som fikk avslutte fra ti meter og inn nede i det høyre hjørnet. Surt! Og ikke særlig fortjent heller, slik det ofte pleier å være når de svart-hvite spiller mot oss.

Umiddelbart etter scoringen kom Runar Hove inn for Pallesen.

Etter 56 minutter ville Mathias Rasmussen ha straffe, men det ville ikke dommer Espen Eskås. Etter hvert havnet ballen hos Finne som fra tolv meters skrått hold skjøt halvannen meter over. Meget svakt av bergenseren!

To minutter senere ville også Finne ha straffe for Adam Anderssons holding i trøyen, men også nå var Eskås uenig. For såvidt greit nok at det ikke ble blåst straffe i noen av situasjonene.

Rett før timen var spilt fikk innbytter Hove stå helt alene og heade på bakerste etter et frispark fra Rasmussen. Men hodestøtet var ikke imponerende og gikk godt utenfor nærmeste stolpe.

19 minutter ut i omgangen skjøt Rasmussen fra 18 meter - og via Hovland traff skuddet utsiden av stolpen. Og like etter skjøt Strand fra 15 meter etter en corner, men det ble klarert av Islamovic ved stolpen. Ytterligere 40 sekunder senere var det Taylor sin tur til å prøve seg fra 15 meter, men blokkering igjen.

Brann hadde helt klart overtaket nå og det var nesten enveiskjøring. Med tyve minutter igjen fikk både Taylor og Finne ballen på omtrent straffespark-hold, men ingen av dem kom til avslutning. Til slutt skjøt Sivert over fra 15 meter.

Med ett kvarter igjen kom Moonga Simba inn for Finne. På denne tiden var for øvrig trønderne kommet mer med i kampen. Samtidig begynte målene å renne inn i Stabæks disfavør i Sarpsborg - og Branns bunnrival lå nå under med 0-3. Ergo var vi nå sikret at bærumslaget ikke stakk fra oss i bunnstriden om vi skulle tape mot trønderne.

Ni minutter før slutt skjøt Rasmussen fra 27-28 meters hold og skuddet traff utsiden av krysstangen! Neida, vi skulle bare ikke ha marginene med oss!

Rett i etterkant av dette virket Brann-spillerne slitne. Det gikk seint fremover nå. Var kreftene slutt? Men til tross for at det ikke virket veldig energisk, var det fremdeles Brann som styrte kampen og det meste skjedde på Rosenborgs halvdel.

Ett minutt før slutt kom Simba til skudd fra langt, skrått hold, men det gikk tre meter over.

I det første overtidsminuttet fikk vi en kontring ved Taylor som til slutt skjøt fra femten meters litt skrått hold. Skuddet hadde fin retning mot krysset, men RBKs sisteskanse reddet og ga til corner.

To minutter på overtid blåste dommer Eskås av. Det endte dermed 2-2 i en kamp der Brann var klart best og burde tatt alle tre poengene.

Dagens gledeligste overraskelse var Mathias Rasmussen som kanskje spilte sin beste kamp til nå i den røde trøyen. Er han endelig i ferd med å få ut potensialet?

PS! Tilskuertallet på 11113 var (utenom Covid-sesongen 2020 selvsagt) det laveste vi har hatt hjemme mot Rosenborg i serien siden bare 9622 betalte for å se samme oppgjør i 1998. I årene i mellom var 12678 i 2013 det laveste.

(Fortsetter under bildet)

-

Poengpoesi:


Rosenborg på Stadda,

det går sjelden veldig godt

For fire strake hjemmetap

var det vi hadde fått

mot trønderne i serien,

håpet det var lite

om tre poeng og seier

mot de svarte og de hvite

*

Og selvsagt tok de ledelsen,

hva kunne man forvente?

Da gikk vi ned til nedrykksplass

og angst i pi og mente

Men Stabæk lå òg under

så vi hadde da kontakt

Og mye bedre målforskjell

sant vi unngikk slakt

*

Men heldigvis så lå vi

ikke under særlig lenge

For Finne ga oss 1-1

Da var ting litt mer i gjenge

Og plutselig, på to minutt

var allting snudd på hodet

For Taylor ga oss 2-1

og vi kunne knappest tro det

*

Og Brann var best på banen,

kunne scoret tre og fire

Men som så ofte før,

så fikk vi tørket av oss fliret

For trønderne de utlignet

Og Brann fikk ikke flere

Tross stolpeskudd og krysstangen

ble det ikke mere

*

ett poeng ble fangsten

slik som åtte ganger før

Det hjelper ikke mye,

men det hjelper det det gjør

Det hjalp oss foran Stabæk,

nå er kvalikplassen vår

Det blir nok spenning inn

om hvor vi spiller neste år!

-

Slik redder vi kvalikplassen:

- Budsjett til å ta kvalikplassen på målforskjell foran Stabæk og på poeng foran Mjøndalen:


|

BRANN

Po.

Målf.

|

STAB.

Po.

Målf.

|

MJØN.

Po.

nå ->

|


21 p

−17

|


21 p

−26

|


19 p

Runde

|

mot|

mot|

mot


27

|

SF b

1 p

+0

|

KBK h

1 p

+0

|

Str. b

1 p

28

|

MFK h

0 p

−3

|

TIL b

1 p

+0

|

S08 h

3 p

29

|

B/G b

0 p

−6

|

RBK h

1 p

+0

|

VIF b

1 p

30

|

S08 h

3 p

+1

|

Odd b

1 p

+0

|

B/G h

0 p

Fra nå:

|

1-1-2

4 p


|

0-4-0

4 p


|

1-2-1

5 p


|

TOTAL

25 p

−25

|

TOTAL

25 p

−26

|

TOTAL

24 p


|

BRANN

Po.

Målf.


STAB.

Po.

Målf.


MJØN.

Po.

Dette skal da kunne være mulig å få til!

-

Slik redder vi plassen uten kvalik:

Tre klubber er fortsatt mulig å hente inn uten å ta et eneste poeng på Aspmyra. Her er budsjettene for hvordan vi kommer foran hvert av dem:

- Sandefjord-alternativet: (Målforskjell foran Sandefjord og Stabæk, poeng foran Mjøndalen)

Tabellen kan scrolles til siden

nå ->

|

BRANN

Poe.

Målf.

|

STAB.

Poe.

Målf.

|

MJØN.

Poe.

|

SAND.

Poe.

Målf.

Runde

|

mot

21 p

-17

|

mot

21 p

-26

|

mot

19 p

|

mot

29 p

-14

27

|

SF b

3 p

+1

|

KBK h

3 p

+4

|

Str. b

3 p

|

Bra h

0 p

−1

28

|

MFK h

3 p

+1

|

TIL b

3 p

+3

|

S08 h

3 p

|

FKH b

0 p

−2

29

|

B/G b

0 p

−3

|

RBK h

0 p

−1

|

VIF b

3 p

|

KBK h

1 p

+0

30

|

S08 h

3 p

+1

|

Odd b

3 p

+2

|

B/G h

1 p

|

LSK b

0 p

−1

Fra nå:

|

3-0-1

9 p


|

3-0-1

9 p


|

3-1-0

10 p

|

0-1-3

1 p|

TOTAL

30 p

−17

|

TOTAL

30 p

−18

|

TOTAL

29 p

|

TOTAL

30 p

−18BRANN
STAB.
MJØN.SAND.
- Odd-alternativet: (Målforskjell foran Odd og Stabæk, poeng foran Mjøndalen)

Tabellen kan scrolles til siden

nå ->

|

BRANN

Poe.

Målf.

|

STAB.

Poe.

Målf.

|

MJØN.

Poe.

|

ODD

Poe.

Målf.

Runde

|

mot

21 p

-17

|

mot

21 p

-26

|

mot

19 p

|

mot

29 p

-13

27

|

SF b

3 p

+1

|

KBK h

3 p

+4

|

Str. b

3 p

|

S08 b

0 p

−1

28

|

MFK h

3 p

+1

|

TIL b

3 p

+3

|

S08 h

3 p

|

VIF h

1 p

+0

29

|

B/G b

0 p

−3

|

RBK h

0 p

−1

|

VIF b

3 p

|

Viki b

0 p

−2

30

|

S08 h

3 p

+1

|

Odd b

3 p

+2

|

B/G h

1 p

|

Stab h

0 p

−2

Fra nå:

|

3-0-1

9 p


|

3-0-1

9 p


|

3-1-0

10 p

|

0-1-3

1 p|

TOTAL

30 p

−17

|

TOTAL

30 p

−18

|

TOTAL

29 p

|

TOTAL

30 p

−18BRANN
STAB.
MJØN.ODD
Tromsø-alternativet: (Målforskjell foran TIL og Stabæk, poeng foran Mjøndalen)

Tabellen kan scrolles til siden

nå ->

|

BRANN

Poe.

Målf.

|

STAB.

Poe.

Målf.

|

MJØN.

Poe.

|

TIL

Poe.

Målf.

Runde

|

mot

21 p

−17

|

mot

21 p

−26

|

mot

19 p

|

mot

30 p

−10

27

|

SF b

3 p

+1

|

KBK h

3 p

+4

|

Str. b

3 p

|

VIF b

0 p

−2

28

|

MFK h

3 p

+1

|

TIL b

3 p

+3

|

S08 h

3 p

|

Stb h

0 p

−3

29

|

B/G b

0 p

−3

|

RBK h

0 p

−1

|

VIF b

3 p

|

S08 b

0 p

−1

30

|

S08 h

3 p

+2

|

Odd b

3 p

+3

|

B/G h

1 p

|

Viki h

0 p

−1

Fra nå:

|

3-0-1

9 p


|

3-0-1

9 p


|

3-1-0

10 p

|

0-0-4

0 p|

TOTAL

30 p

−16

|

TOTAL

30 p

−17

|

TOTAL

29 p

|

TOTAL

30 p

−17BRANN
STAB.
MJØN.TIL

Kuriosa:

* Dette var vårt første seriepoeng siden 24. oktober da vi spilte 3-3 mot Odd i Skien. I mellomtiden fikk vi to strake tap. Likevel står vi nå med seks strake seriekamper uten seier (0-4-2). Forrige gang vi fikk seks strake seriekamper uten seier var i juni og august da vi fikk syv (0-4-3). Vi har nå fire poeng på seks kamper. De seks siste kampene i den nevnte perioden i sommer var også forrige gang vi tok så få poeng på seks seriekamper. Den gang tok vi bare tre (0-3-3).

* Dette var vår tredje strake hjemmekamp i serien uten seier (0-2-1). Sist vi vant hjemme i serien var da vi slo Kristiansund 3-1 26. september.

* Dette er første gang siden perioden fra september 1970 til juni 1972 (5-10-15) at Brann kun klarer fem seire over en periode på 30 seriekamper. Vi hadde riktignok kun tre seire over 37 toppdivisjonskamper i perioden 1979-1981, men da var vi på nivå to i mellomtiden (1980). Nå står vi med 5-11-14 over de 30 siste.

* Dette var første seriekamp med scoring siden 3-3-kampen mot Odd i Skien 24. oktober. I mellomtiden gikk vi av banen uten å score i to seriekamper.

* Brann har nå scoret i elleve av de tolv siste hjemmekampene i serien. Unntaket var forrige hjemmekamp mot Viking da vi tapte 0-2.

* Vi har nå 18 strake seriekamper med baklengs. Sist vi holdt nullen i en seriekamp var da vi spilte 0-0 i Sarpsborg 13. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i så mange strake seriekamper var fra august 2020 til mai i år da vi gjorde det i 21.

* Vi har nå ti strake hjemmekamper i serien med baklengsmål. Sist vi holdt nullen hjemme var da vi slo Godset 3-0 30. mai. Det er også den eneste av de siste 27 hjemmekampene i serien der vi har holdt nullen bakover.

* Vi har nå 21 poeng. Det er ti færre enn i fjor etter 26 kamper og omregnet til tre poeng for seier alle sesonger det minste vi har hatt etter 26 kamper i de sesongene vi har spilt så mange kamper (1961/62 og f.o.m. 1995). Den gamle klubbrekorden var 23 i 2014.

* Vi har nå 14 hjemmepoeng. Det er ett mer enn i fjor etter 13 hjemmekamper, men fire færre enn i forfjor etter 13 hjemmekamper.

* Vi har nå scoret 32 mål. Det er fire færre enn i fjor etter 26 kamper, men to flere enn i forfjor.

* Vi har nå scoret 18 mål hjemme. Det er det samme som i fjor etter 13 hjemmekamper.

* Vi har nå 49 baklengsmål. Det er fem flere enn i fjor etter 26 kamper og det meste vi har hatt etter 26 kamper siden vi hadde 52 i 2002.

* Vi har nå 22 baklengsmål hjemme. Det er fire flere enn i fjor etter 13 hjemmekamper og det meste vi har hatt etter 13 hjemmekamper siden vi hadde 23 i 2003.

* Vi har nå 17 minusmål. Det er ni dårligere enn i fjor etter 26 kamper og det dårligste vi har hatt etter 26 kamper siden vi hadde minus 17 i 2002.

* Vi har nå fire minusmål hjemme. Det er fire dårligere enn i fjor etter 13 hjemmekamper og det dårligste vi har hatt etter 13 hjemmekamper siden vi hadde minus fem i 2014.

Brann innbyrdes mot RBK i serien:

Sted

K


S

U

T


Mål

Bakl.

Bergen

49


13

15

21


64

80

Trondheim

49


9

12

28


57

133

Totalt

98


22

27

49


121

213

* Brann har to seriekamper på rad uten sier mot RBK (0-1-1). Vår forrige serieseier mot RBK var 24. november i fjor da vi vant 3-2 på Lerkendal. Brann har bare vunnet tre av de siste seksten seriekampene mot RBK (3-3-10).

* Vi hadde før lørdag fire strake hjemmetap mot RBK i serien. Forrige gang vi ikke tapte var da vi spilte 1-1 21. august 2016.

* Vi har seks strake seriekamper mot RBK på Stadion uten seier (0-2-4). Sist vi slo dem hjemme i serien var da det ble 3-1 17. august 2014.

* Brann har scoret i de fire siste seriekampene mot RBK. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi spilte 0-0 på Lerkendal 28. september 2019.

* Vi har scoret to år på rad hjemme mot RBK på Stadion. Sist vi ikke scoret hjemme mot dem var da vi tapte 0-1 26. mai 2019.

* Brann har sluppet inn mål i de siste fire seriekampene mot RBK. Siste og eneste gang de siste 24 seriekampene der vi har holdt nullen i seriekamp mot dem var da vi spilte 0-0 på Lerkendal 28. september 2019. Sist Brann slo RBK i serien uten å slippe inn mål var 8. mai 1993 da vi vant 4-0 på Lerkendal og vi klarte det altså ikke nå heller.

* Brann har sluppet inn mål i de tolv siste seriekampene mot RBK på Stadion. Siste og eneste gang i de siste 22 hjemmemøtene der vi holdt nullen mot dem bakover var da vi spilte 0-0 24. august 2008. Sist Brann både vant og holdt nullen samtidig i en seriekamp hjemme mot RBK var 19. september 1977 da vi vant 4-0, og vi klarte det altså ikke nå heller.

-

Hendelsene:

01:46 - RBK: Emil Konradsen Ceide sender frem til Dino Islamovic på deres venstreside av vårt felt. Sistnevnte skyter fra et par meter utenfor femmeterhjørnet. Rett på Lennart Grill som gir retur, men vi får ryddet opp.

03:37 - RBK: Ceide forsøker å slå frem til Noah Holm som er ti meter fra målet, men sistnevnte når ikke ballen med sin høye fot og ballen går ut over dødlinjen.

04:17 - Brann: Sivert Heltne Nilsen slår langt frem til Felix Horn Myhre som fra høyresiden av feltet legger igjen til Bård Finne. Bergenseren kommer etter hvert til avslutning fra 14 meters skrått hold, men det blokkeres umiddelbart. Ballen havner ute hos Myhre som slår inn igjen fra dødlinjen, men ballen blir litt for høy for Robert Taylor på bakerste.

07:37 - Brann: Vi angriper oppover høyresiden ved Mathias Rasmussen. Han gir til Finne som er på vei inn i feltet ved sekstenmeterhjørnet og forsøker å legge inn til Aune Heggebø på femmeteren, men innleggsforsøket går via Even Hovland og i nettveggen. Her hadde Finne med seg Taylor midt i feltet.

11:16 - RBK: Erlend Dahl Reitan får gå over nesten hele banen og kommer seg inn i feltet før han legger igjen til Olaus Skarsem som skyter fra 13 meter, men vi får blokkert ved Ole Martin Kolskogen.

12:27: Sivert Heltne Nilsen med en voldsom takling på Skarsem. Reitan blir rasende på Sivert og de to havner i håndgemeng.

13:00 - gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen

13:00 - gult kort, RBK: Erlend Dahl Reitan

15:58 - 0-1, SCORING RBK; EMIL KONRADSEN CEIDE: Reitan kommer inn ved hjørnet av feltet og har med seg Ceide helt alene på motsatt. Fredrik Pallesen Knudsen klarer ikke å hindre ham og fire meter fra dødlinjen slår Reitan tvers over til Ceide på bakerste - noe Myhre ikke klarer å forhindre. Fra fem meter kan Ceide sette ballen i tomt mål.

18:02 - Brann: Trønderne mislykkes i å klarere og plutselig er ballen hos Finne på tolv meters hold, men han mister ballen igjen.

18:40 - Brann: I returrommet etter en corner forsøker Petter Strand å skyte fra 16 meter, men blir såpass forstyrret av Ceide i skuddøyeblikket at ballen går rett opp i luften og lander utenfor siden av femmeteren. Trønderne får klarert.

22:07 - 1-1, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Pavle Vagic mislykkes med en klarering. Den går nemlig rett i Finne som får ballen 12-13 meter fra mål, kommer seg fri fra Vagic og banker til med venstrefoten fra elleve meters noe skrått hold. Ballen går inn ved nærmeste stolpe!

23:28 - Brann: Ruben Kristiansen kommer til innlegg fra dødlinjen, men Finne header seks meter utenfor fra åtte meters hold.

24:07 - 1-2, SCORING BRANN; ROBERT TAYLOR: Vagic slår til med en ny feil og ballen havner hos Strand som får ballen 30-35 meter fra Rosenborgs mål. Bergenseren gir etter hvert på tvers til Mathias Rasmussen som fra fem meter utenfor feltet sender igjennom til Taylor. Finnen er umarkert, får ballen tolv meter fra mål og avslutter fra åtte meter. Ballen går forbi keeper André Hansen og noe til høyre i målet.

26:03 - RBK: Adam Andersson med et langt innlegg som Grill må bokse vekk.

28:36 - Brann: Sivert kommer til heading fra ni meter på en corner, men Noah Holm klarerer.

32:47 - RBK: Edvard Tagseth skyter like utenfor fra 19 meter.

36:52 - RBK: Rasmussen får akkurat klarert foran Hovland seks meter fra mål.

38:10 - Brann: Taylor får ballen fem meter inne på RBKs halvdel når Vagic slår til med nok en horribel pasning. Finnen stormer fremover og rett utenfor sekstenmeteren sender han til Finne som uheldigvis får ballen litt for langt foran seg og må ned til dødlinjen for å hente den. Innlegget går rett i klypene til Hansen.

39:36 - Brann: Heggebø gir til Finne som skyter fra noen meter utenfor femmeterhjørnet. Det går via Tagseth og til corner.

40:09 - Brann: På den påfølgende corneren fra Finne header Pallesen over fra åtte meter.

42:27 - Brann: Finne kommer til avslutning fra 14-15 meter, men det blokkeres av Hovland i avslutningsøyeblikket.

42:50: Ruben Kristiansen ligger skadet.

45:00 + 0:45 -> bytte Brann: David Wolfe inn for Ruben Kristiansen som bæres ut på båre.

45:00 + 4:02: Pause. 2-1 til Brann etter 9-3 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

50:41 - Brann: Taylor lurer vekk Reitan og kommer til skudd fra sekstenmeteren. Det er elendig og går langt utenfor.

51:23 - RBK: Carlo Holse legger inn fra deres høyreside og Islamovic kommer til heading fra syv meter. Rett på Grill.

52:41 - Brann: Heggebø får ballen like utenfor feltet og drar seg forbi Skarsem. Så skyter han fra tolv meters skrått hold. Ballen går i lengste stolpe og ut!

53:51 - 2-2, SCORING RBK; CARLO HOLSE: Reitan sender til Holse. Verken Sivert eller Pallesen klarer å hindre ham i å få avsluttet fra ti meter. Ballen går inn nede i det høyre hjørnet.

54:30 -> bytte Brann: Runar Hove inn for Fredrik Pallesen Knudsen.

56:02 - Brann: Rasmussen går i bakken i feltet og det ropes på straffe, men dommer Espen Eskås har ikke sett noe galt. Etter hvert havner ballen hos Finne som skyter fra ti-tolv meters ganske skrått hold, men halvannen meter over.

57:57 - Brann: Finne vil ha straffe når han blir holdt i trøyen inne i feltet av Adam Andersson. Heller ikke nå var dommer Eskås enig.

58:25 - gult kort, RBK: Emil Konradsen Ceide for holding av Myhre.

59:14 - Brann: Rasmussen med et godt frispark mot bakerste hvor Hove får stå helt alene, men fra tre meters ganske skrå vinkel heade utenfor nærmeste stolpe.

62:43 -> bytte RBK: Rasmus Wiedesheim-Paul inn for Emil Konradsen Ceide

62:55 -> bytte RBK: Anders Konradsen inn for Edvard Tagseth.

64:03 - Brann: Rasmussen skyter fra 18 meter. Det går via Hovland, på utsiden av stolpen og ut.

64:32 - Brann: På en corner fra Finne stuper Rasmussen frem på nærmeste femmeterhjørne og header "bakover", men Holm blokkerer.

64:50 - Brann: Strand er i returrommet etter corneren og skyter fra 15 meter. Det stanses av Islamovic foran stolpen.

65:31 - Brann: Taylor skyter fra 15 meter, men det blokkeres av Hovland.

66:44 - RBK: Kolskogen med en viktig klarering før ballen hadde nådd frem til Holm.

69:09 - Brann: Hove header langt utenfor fra fem meter på en corner fra Finne.

70:26 - Brann: Verken Taylor eller Finne får avsluttet fra vel elleve meter. RBK får klarert ut til Sivert som skyter fra 15 meter, men det går en meter over.

72:34 - RBK: Skarsem skyter fra like utenfor feltet, men det blokkeres av Wolfe.

74:29 -> bytte Brann: Moonga Simba inn for Bård Finne.

76:12 - RBK: Et visst press fra bortelaget ender med at Grill tar et innlegg fra Wiedesheim-Paul.

78:14 - Brann: Wolfe kommer til innlegg fra venstre dødlinje, men rett i klypene til Hansen.

80:20 - Brann: Taylor forsøker å slå frem til Heggebø, men ballen går helt inn til Hansen.

81:13 - Brann: Rasmussen skyter fra 27-28 meter. Det treffer utsiden av krysstangen!

89:07 - Brann: Simba skyter fra skrått hold en meter innenfor feltet, men skuddet går tre meter over.

90:00 + 0:44 - Brann: Vi kontrer oppover venstresiden ved Taylor som til slutt skyter fra 15 meters litt skrått hold. Det har retning krysset, men Hansen redder og lager corner.

90:00 + 2:05: Kampen ender 2-2 etter 20-5 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.Kampfakta:

Brann – Rosenborg 2-2 (2-1)

Eliteserien fotball menn. Stadion. 11.113 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann, Erlend Dahl Reitan, Emil Konradsen Ceide, Rosenborg.

Mål: 0-1 Emil Konradsen Ceide (15:58), 1-1 Bård Finne (22:07), 2-1 Robert Taylor (24:07), 2-2 Carlo Holse (53:51).

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen (Runar Hove fra 55.), Ole Martin Kolskogen, Ruben Kristiansen (David Wolfe fra 45.) – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand – Bård Finne (Moonga Simba fra 75.), Aune Selland Heggebø, Robert Taylor.

Rosenborg (4-1-4-1): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Pavle Vagic, Even Hovland, Adam Andersson – Edvard Tagseth (Anders Konradsen fra 63.) – Carlo Holse, Olaus Skarsem, Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceide (Rasmus Wiedesheim-Paul fra 63.) – Noah Holm.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 18-5 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 6-4 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger på mål: 20-5 til Brann (mine tall). 1. omg.: 9-3 til Brann 2. omg.: 11-2 til Brann.

Sjanser: 8-4 til Brann (VG Live)

Ballinnehav: 52 % til RBK (NTB og VG Live)

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.

Tabellen kan scrolles til siden.

mot->

Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål

Ros


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h


Total

Kamp

Start

Mål

Gule

Røde


Bamba

90

81

69

90

90

90

89

90

90

24*

45*

90

90

90


1118

14

12

6

2


Bamba

Barmen

90

90

45

1321*

90

90

90

90

90

90

90


889

12

10


1


Barmen

Blomberg

90

45


90

90

90

90


73

90

15*

90

90

90
11*

27*

7*
988

15

11


1


Blomberg

Delaveris

90

45*

21*

4*

17*

20*73

15*

63


1*

78


10*
437

12

4
Delaveris

Finne
80

90

79

89

62

63

45

63

90

57

74


792

11

11

2Finne

Forren

90

90

90

90

90

90

90

90

73


2*

28*
823

11

9


2


Forren

Gerson
9*
9

1

1
Gerson

Grill


90

90

90

90

90

90

90

90

90


810

9

9
Grill

Grøgaard

90

747*


1*

1*

4*


29*

64
270

8

3
Grøgaard

Heggebø


9*1*

13*

69

90


75

90

85

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1332

18

15

6

1


Heggebø

Hove

9081*


36*


207

3

1
Hove

Johansen
90

90

90

90

90
450

5

5
Johansen

Knudsen90

90

58

90

87


90

65

90


90

54


804

10

10

1

4

1

Knudsen

Kolskogen


90

90

90

90

90

90

71

17*

90

88


89

90

29*

90


3*

1*

90
90

90

90


1468

20

16


1


Kolskogen

Kristiansen

90

90

90

90

90

70

90

89

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

27

90

85

90

45

89

44


2159

26

26

1

2


Kristiansen

Larsen


90

90

90

90

90

90

540

6

6

1Larsen

Myhre90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1080

12

12


1


Myhre

Nilsen90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1080

12

12


3


Nilsen

Opdal

90

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

901080

12

12
Opdal

Pedersen
19*

17*

90

90

90

70

90

90

64


90

45

62

76

45


938

14

12

1Pedersen

Rasmussen

9*

20*

90

77

90

90

89

90

90

66

90

90

90

90

61

26*
28*

14*

25*

90

83

90

90


1578

23

17

2

3


Rasmussen

Sakor


25*


25

1

Sakor

Sané2*

62

20*


61

145

4

2
Sané

Simba


16*

21*

64

73

77

11*

30*

90

90

45


45
45*28*

27*

45*

27*


33*

16*


783

18

7

1

1


Simba

Skaanes77

90

89

90

89

90

85

82

90

85

90

90


26*45*

6*


45*

27*

7*
1203

18

12

1

2


Skaanes

Strand

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

75

54
26*

90

87

90

90

90

90

90

90

90

90


1945

23

22

1

2


Strand

Taylor

90

74

69

86

90

70

79
88

90

89

90

90

64

90

90

63

84

90

65

63

83

90

90


1877

23

23

6Taylor

Tveita


70

90
1*


17*5*

45*

12*


240

7

2

1Tveita

Wassberg13*

60

1*


90

5*

45214

6

3
Wassberg

Wolfe

81

16*

45*

26*


20*

1*8*

27*

36*

1*
32*63*


5*


45*

1*

46*


453

16

1
Wolfe


Vik

Vål

Mol

Ros

B/G

Stb

Str

S08

Odd

Hau

Lil

Kri

Tro

Mjø

San

Str

Hau

Lil

Tro

Kri

Mjø

Stb

Odd

Vik

Vål

Ros


b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

brann.no