Alt har ikke gått på skinner for Sandviken-keeperen etter at hun meldte overgang fra erkerival Arna-Bjørnar forut for årets sesong.

Halvveis ut i sesongen har Oda Bogstad fortsatt til gode å holde nullen, og 12 baklengsmål på åtte kamper gir landslagskeeperen et lite hyggelig snitt på 1,5 baklengsmål per kamp.

– Enkle og dumme mål

– Det er så dårlig gjort at du skal skrive om det, ler Bogstad da BA drar frem statistikken.

– Jeg har alltid vært en keeper som har holdt nullen ofte. Derfor er det sykt irriterende at jeg ikke klarer det med et så godt lag rundt meg, som det jeg har her i Sandviken, sier rogalendingen.

24-åringen vil ikke fordele skyld, og er klar på at det er hele laget sitt ansvar å holde buret rent.

– Det er ingen tvil om at vi har sluppet inn for mye mål. Selv i kamper vi har dominert så har det kommet ett eller to baklengs. Og det er enkle og dumme mål. Det må vi gjøre noe med om vi skal henge med i toppen, er Bogstads klare tale.

Og hun forventer nok en tøff kamp mot sine tidligere lagvenninner i rødt.

– Arna-Bjørnar har som forventet satt sammen et solid lag. De kjemper og kjemper, og gir seg aldri. Det blir jevnt, spår keeperen.

Sandviken har vunnet fire av fem kamper etter at Patrik Hansson fikk sparken, og henger med i toppen. Kun fire poeng skiller de fire beste lagene i Toppserien.

– Vi må bare fortsette å vinne. Vi har ikke gitt opp noe som helst, gliser Bogstad.

Kontroversiell overgang

Keeperen ble hentet til Arna-Bjørnar av Morten Røssland før jul i 2018, men under en uke senere var treneren borte og halve laget hadde dratt til Sandviken.

Ett år senere valgte også Bogstad å reise til Stemmemyren, og det skapte som ventet reaksjoner.

– Men jeg føler ikke det har vært så ille, egentlig. Jeg tror det var verre det som skjedde sesongen før, for da hentet Sandviken lokale profiler som hadde vært i Arna-Bjørnar lenge. Jeg kom jo utenfra, og hadde ingen tilknytning verken den ene eller den andre veien, forteller Bogstad, som takker både Arna-Bjørnar og sin tidligere trener Remi Natvik for året hun hadde på «Parken».

– Jeg kom til A-B med ett mål, og det var å bli tatt ut i VM-troppen. Det ble jeg, og det skal Remi og resten av teamet ha en stor del av æren for. Jeg utviklet meg mye det året, sier Bogstad, som gleder seg til å måle krefter med gamleklubben.

Slik ser du kampen

Direktesport er en felles plattform for alt av sportssendinger i Amedia. Her serveres en bred meny av innhold, blant annet Toppserien for kvinner, 2. divisjon i fotball for menn og eliteserien for kvinner og menn i håndball.

Slik tar du i bruk Direktesport:

  • Smart-tv (LG og Samsung) og Apple TV: Last ned appen og logg deg inn med din aID-bruker
  • Mobil/nettbrett/desktop: Last ned BA-appen og velg Direktesport i menyen eller gå inn i din nettleser på ba.no/direktesport. Logg deg inn med din aID-bruker

Slik blir du abonnent i BA og Direktesport:

Dette er en aID-bruker:

  • Når man kjøpe abonnement i BA og Amedia, følger det med fire ytterligere brukere til abonnementet. Disse brukerne har vi valgt å kalle aID-ere. Fire medlemmer av husstanden kan f.eks. opprette sin egen aID i abonnementet og på den måten ha sin egen bruker.
  • For å få oversikt over/legge til aID-brukere fra nettleser: Gå inn på www.ba.no/abo, rull ned til menyen hvor det står "Del abonnementet med familie i husstanden min
  • For å få oversikt over/legge til aID-brukere fra BA-appen: Trykk meny-tegnet oppe i høyre hjørne, velg Del abonnementet