Gå til sidens hovedinnhold

DBU: Christian Eriksen er våken etter kollapsen

Mange fryktet det verste da Christian Eriksen kollapset under Danmarks EM-kamp mot Finland. En time senere kom beskjeden om at han er ved bevissthet.

Det var Danmarks fotballforbund (DBU) som på Twitter meldte at Eriksen er våken og til ytterligere undersøkelser på Rigshospitalet i København. Da hadde Uefa nettopp meldt at tilstanden hans var stabil.

Bilder tyder på at han var ved bevissthet da han ble brakt av banen. En fotograf i Reuters sa ifølge Ekstra Bladet at han så at Eriksen løftet armen til pannen mens han ble båret mot garderoben.

TV-bildene viste at det ble satt i gang hjerte- og lungeredning ute på banen etter at Inter-spilleren falt om og ble liggende i slutten av den første omgangen. Resten av det danske laget stilte seg i ring rundt spilleren mens Eriksen fikk behandling, tydelig preget av den dramatiske situasjonen.

En rekke leger og annet helsepersonell tok seg også ut på banen for å behandle Eriksen. Etter nesten et kvarter ble han båret ut mens vakter holdt opp laken for å hindre innsyn.

Det var helt stille på stadion mens Eriksen ble behandlet.

Falt om

Det var etter drøyt 42 minutters spill at Eriksen segnet om ute ved den ene sidelinjen i Parken. Han hadde vært på et løp inn i feltet, men Paulus Arajuuri klarerte ballen ut over sidelinjen. Eriksen løp ut mot sidelinjen, og innkastet ble tatt mot ham, men i stedet for å dempe ballen falt han forover og ble liggende.

Både med- og motspillere vinket umiddelbart for å få leger inn på gressmatten.

Kampen er avbrutt på grunn av den stygge hendelsen. Spillere og dommere har gått i garderoben. Publikum fikk over høyttaleranlegget om å bli sittende og avvente videre informasjon.

Uefa meldte i halv åtte-tiden at det er avholdt et krisemøte med de to lagene og kamplederne, og at ny informasjon vil bli gitt 19.45.

Flere av spillerne gråt mens Eriksen fikk behandling.

Kommentarer til denne saken