Smittetrykket har økt i Bergen og byen har igjen innført strengere restriksjoner. På landsbasis er det mye usikkerhet rundt delta-varianten, og det førte til at regjeringen i forrige uke utsatte gjennomføringen av trinn 4 i gjenåpningsplanen.

Men i Polen er saken en helt annen.

– Det blir gøy

Fest Festival, som arrangeres i den polske byen Chorzów neste helg, blir landets første festival med 40.000 publikummere. Allerede har Polen hatt test-konserter med 10.000 mennesker, men nå skal de toppe det noe voldsomt.

Ikke nok med at det vil være ellevilt mange mennesker – det er intet færre enn tre nordmenn på festivalplakaten. Og ALLE er fra Bergen.

– Det blir kjempefint! Foretrekker egentlig litt mindre publikum, siden det er vanskelig å få kontakt med så mange mennesker på en gang. Det blir på en måte bare et hav av hoder. Men det blir gøy, skriver Aurora (25) i en e-post til BA.

Det var faktisk fire bergensere på plakaten, men i forrige uke kom det en avlysning fra Boy Pablo.

Oppdagelsesferd

Aurora har konsert onsdag, Alan Walker på torsdag og Kygo på lørdag. I utgangspunktet skulle også Boy Pablo ha spilt på onsdagen, men han har avlyst.

– Det er kjempemorsomt! Og selvsagt en ære og dra på oppdagelsesferd i Polen sammen med bergenske brødre og søstre, mener Aurora.

– Men har du noen planer for en konsert i Bergen snart også?

– Dessverre så har jeg ingen planer. Jeg vet jeg skal gi ut album, og det hadde vært kjempekoselig å kunne samle litt folk rundt musikken innen dette året er ferdig. Men jeg vet ikke. Foreløpig er dette bare en fjern med nydelig drøm.

BA har forsøkt å komme i kontakt med managementet rundt Kygo og Alan Walker, men har foreløpig ikke fått svar.