Gå til sidens hovedinnhold

De evakuerte etter rasene i Voss får ennå ikke komme inn i området

Artikkelen er over 1 år gammel

16 personer ble evakuert etter at det mandag kveld gikk flere jordras i Røyrdotten i Voss. Værutsiktene er bedre tirsdag, men området er ennå ikke klarert for ferdsel.

En geolog skal inn i området for å vurdere faren for nye ras. Det er uklart når dette vil skje, men trolig i løpet av tirsdag, opplyser operasjonsleder Tatiana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

16 personer som var på støler og hytter i området ble evakuert mandag kveld. De ble fraktet til en privatbolig i området. De evakuerte får trolig ikke komme inn igjen til hyttene og stølene før geologen har vært i området.

– Det er en risikovurdering som må tas, både med hensyn til været og hva geologen vurderer, sier Knappen.

Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel for kraftige regnbyger i Hordaland mandag kveld og varslet om fare for jord- og flomskred.

Været har bedret seg tirsdag, og det er ikke lenger utstedt farevarsel.

Raste på kommunegrense

Totalt var det tre jordras som gikk i området. Det største raset gikk over en kommunal vei i Røyrdotten, som ligger på grensen mellom Voss og Aurland kommune. I tillegg gikk det to mindre ras lenger inne i dalen, opplyser politiet.

To personer satt i en bil som ble fanget i raset, men de berget seg selv ut og ble ikke skadd, ifølge politiet.

Ifølge Maria Eknes, beredskapsrådgiver i Voss kommune, har Voss og Aurland kommune dialog og det er de som i fellesskap sender geolog inn i området for å vurdere rasfaren.

– En geolog skal reise opp til området i løpet av kort tid sammen med noen fra politiet og noen fra Voss kommune, sier Eknes til BA.

I 1030-tiden sier Knappen at det holdes et møte der politi, brannvesen, geolog og kommunen deltar.

– Deretter drar politi i samarbeid med representant fra brannvesenet og geolog ut i aktuelle områder. Geolog skal foreta undersøkelser og en kvalifisert risikovurdering før området evtuelt kan frigis, sier hun.

Kommentarer til denne saken