Bymisjonens lille butikk i Kong Oscars gate er spesiell, og dens eksistens er av den korte sorten.

– Dette er hva vi godt kan kalle en popup-butikk, forklarer Siri Brekke.

Ull er gull

– Kirkens Bymisjon leide dette lokalet tidligere, men de som var her trengte større plass og flyttet. I mellomtiden, før andre overtar, har vi fått lov å låne butikken.

Saken fortsetter under bildet.

Siri og hennes hjelpere bruker Facebook for å markedsføre den lille, men spesielle butikken.

– Vi selger forskjellige ting, men mest fokus har vi på ulltingene som er av redesignet ull. Samtlige plagg er laget av mennesker som i arbeidstrening hos oss.

Brekke forteller om Re:tro ullverksted, som ligger i Kong Oscars gate 7, hvor man får vi inn ull fra byens befolkning.

– Der vaskes all ull og klippes opp, og så syr vi helt nye ting.

Siri Brekke forteller at syerne ikke nødvendigvis har sydd tidligere.

– Dermed må disse øves opp, og mitt ansvar er nummer én, gi de alle en god dag og to, finne enkle oppskrifter på ting som er lette å sy – og lette å selge.

Og hun forteller at kjøperne finnes.

– Vi har funnet et knippe produkter som folk er interessert. Men vi selger ingenting for billig. Det ligger masse arbeid og ikke minst sjel bak hvert enkelt plagg.

Men i butikken i Kong Oscars gate 22 er det som sagt mye annet, og Siri forteller om et lite prøveprosjekt.

– Vi tester ut en del produkter med mest fokus på såper, bl.a. kaffegrutsåpe. Dette for å se om vi kan ha arbeidstreningen i den retningen også.

Det selges mye såper, men og det man kaller badebomber og fuktighetskrem. Utover velværeproduktene er det kokebøker, glassfat, slumretepper og ponchoer, og velduftende julekaffe fra kaffeverkstedet Bønner.

Ved siden av re:tro og kaffeverkstedet har Bymisjonen også eget sykkelverksted, Pedalen, som og sorterer under Avdeling for arbeid og kvalifisering.

– Dette butikkprosjektet er på alle måter vinn-vinn-vinn, fordi her får du gaver med mening. Både ull og menneskene bak får nytt liv – og det er veldig gøy og motiverende å se tingene forsvinne ut butikkdøren.

Saken fortsetter under bildet.

Siri får god hjelp fra Bymisjonens frivillige, og denne dagen er det Guri Kaland Sværen og Bente Titlestad, begge fra gruppen Ambassadørene.

Flott å være frivillig

– Fantastisk å være frivillig her. Her treffer vi mange flotte mennesker. Vi får et nytt nettverk, og får innsikt i folks liv. Her får vi vite så mye mye mer om Bymisjonen, alt vi ikke ser – og vi ønsker å se enda flere frivillige, sier de to.

Butikken er åpen kl 11-17 på hverdager til og med fredag 20.