Tirsdag startet Norges kvinnelandslag VM-oppkjøringen på Ullevaal stadion. Med drakt nummer 8 (Risa), 11 (Utland) og 18 (Maanum) stilte spillere fra de tre beste klubbene i landslagssjef Martin Sjögrens hjemland opp på det offisielle lagbildet.

Kopparberg/Göteborg med Risa på midtbanen topper tabellen ett poeng foran Utlands Rosengård og Maanums Linköping.

– Vi avsluttet vårsesongen veldig bra og vant også cupfinalen, noe som var et mål for oss. Jeg er godt fornøyd, og det er deilig å komme til VM-oppkjøringen med en god følelse, sier Vilde Bøe Risa til NTB.

Hun forlot Arna-Bjørnar i fjor høst og sier at hun har utviklet seg som spiller.

– Man får litt nye innblikk. Det er en ny kultur der du møter nye folk. Å tilpasse seg er den største endringen, og så møter jeg hele tiden spillere jeg ikke kjenner fra før, en erfaring som vil komme godt med i VM.

Helt åpent

Hadde det blitt en vinner i mandagens toppkamp i Linköping, ville det laget toppet tabellen gjennom pausen. Maanum spilte hele kampen for Linköping, Utland 70 minutter for Rosengård, men ingen scoret.

– Det var en tøff kamp der vi måtte løpe mye, men vi fikk ett poeng, og det er helt OK. Det er mange kamper igjen i sesongen, og det er helt åpent hvem som vinner, sier Maanum til NTB.

 

– Den svenske serien er veldig jevn. Vi ville gjerne vært på topp inn i pausen, men sånn ble det ikke. Formen er bra. Jeg har spilt mye og scoret en del mål, sier Utland, som med seks mål er i delt ledelse på scoringslista.

Alle tre legger gjerne bort svensk tetstrid for å hjelpe hverandre i jakten på norsk VM-suksess.

Det største

– Jeg gleder meg veldig til VM. Det er det største man kan oppleve. Sammen med denne gjengen blir det en helt fantastisk opplevelse. Det er bare å nyte det og ta hver dag som den kommer, sier Maanum. Hun var med i EM sist, men er fortsatt troppens yngste og den eneste tenåringen.

– Jeg føler at jeg har utviklet meg bra de to årene siden jeg kom til Linköping, og jeg har tatt store steg. Vi har satt oss høye mål i VM, men vi tror på dem, sier hun.

 

– Jeg har gledet meg lenge til denne samlingen. Det er godt å treffe alle de andre igjen og komme i gang. Jeg håper VM-samlingen varer lengst mulig, sier Risa.

Utland slutter seg helhjertet til det ønsket.

– Jeg reiser til VM med en god følelse og gleder meg masse. Det er veldig godt å være sammen med jentene, og jeg ønsker absolutt at det skal vare lenge.