Ikke la sentrum ta regningen for folkefesten!

Det er massevis av folk rundt VM-løypene, men ikke i butikkene i sentrum.

Det er massevis av folk rundt VM-løypene, men ikke i butikkene i sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattDe siste dagene har jeg truffet butikkeiere, restauranteiere og næringsdrivende i Bergen sentrum som opplever helt tomme butikker og gater. De ser selvsagt verdien av den internasjonale oppmerksomheten Sykkel-VM vil gi oss som by og region på lang sikt, men føler på kort sikt at store deler regningen for VM i stor grad faller på dem.

Jeg vet at mange har hjemmekontor eller unngår sentrum disse dagene, noe som ikke er overraskende etter at mange, de siste månedene har varslet ett kaos.

Horder av publikum var forventet å komme, det var varslet totalt ufremkommelighet, og det ville være manglende fasiliteter.

Monica Hannestadopplyser om at det er fullt mulig å komme til sentrum å handle, selv om sykkel-VM pågår for fullt.

Monica Hannestadopplyser om at det er fullt mulig å komme til sentrum å handle, selv om sykkel-VM pågår for fullt. Foto:

Jeg vil derfor melde, direkte fra Bergen sentrum, at her går det helt fint. Det er trygt og enkelt å ferdes. Du kan parkere i Klostergarasjen ( ja, du kan kjøre inn via Vil Vite og Marineholmen, og ut igjen vanlig vei sørover).

Busser går der i hopetall for de som ønsker å det. Da kan du spasere fraBystasjonen via Marken, og vipps er du på Torgalmenningen. Eller leie deg en bysykkel (aldri har det vært så enkelt å sykle i sentrum som disse dagene)

Butikkene er nattåpne (!). Det samme er restaurantene. Og toaletter finner du også. Alle er klare for besøk.

Så, i beste mening, ikke la sentrum ta regningen for folkefesten. Vær velkommen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags