Pasienter ved Bergensklinikkene: – Hold sengene varme!

Eva Løvaas (t.v.) og Kari Lossius ble suspendert fra sine stillinger i Bergensklinikkene. FOTO: Kaspar Knudsen

Eva Løvaas (t.v.) og Kari Lossius ble suspendert fra sine stillinger i Bergensklinikkene. FOTO: Kaspar Knudsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet nåværende pasientutvalget ved Hjellestadklinikken ønsker med dette å uttale seg i den pågående «striden» mellom ledere, mellomledere og styret i Bergensklinikkene.

Vi som brukere av klinikkens behandlingsmetoder vil berømme og takke de to suspenderte fagpersonene som denne saken dreier seg om. Ved å «holde sengene varme» har Kari Lossius og Eva Løvaas mest sannsynlig hjulpet mange rusmisbrukere til å unngå å dø av overdose pga. deres måte å tenke behandling på.

Vi vil understreke at måten avdelingsledelsen og alle ansatte i de forskjellige avdelingene har håndtert denne konflikten på, er prisverdig på alle mulige måter. De har opptrådt meget profesjonelt og ivaretatt oss pasienter på en sånn måte at vi fortsatt har fokus på behandlingen og kanskje også blitt enda mer motivert til å klare det.

Vi i pasientutvalget er brukere som per dags dato er innlagt på Hjellestadklinikken. Vi opptar ingen plasser unødig, og vil gjerne benytte oss av muligheten til å forsvare oss i denne saken. For det er faktisk oss det gjelder. Pasientutvalget er i dag så heldig å være innlagt med 30-40 andre «pasienter,» og det er en fantastisk gjeng som er her. Vi er alle sønner, døtre, brødre, søstre av pårørende i alle samfunnslag.

Stå på Eva og Kari. Vi støtter dere fullt ut.

Undertegnede undrer seg derfor om Ole Hope hadde regnet i kroner og øre på samme måte hvis denne sykdommen hadde rammet ham selv eller en av hans pårørende. Hvordan skal man måle menneskeliv? I tapte inntekter eller feilrapporterte utgifter? Skal man tjene penger på rusomsorg eller skal man spare liv? Det er sånne spørsmål vi i pasientutvalget sitter med nå.

Disse spørsmålene får man kanskje aldri svar på. Men en ting er helt sikkert: Det er ganske mye lettere å vite at fagpersoner som Eva og Kari har jobbet for at vi som «brukere» skal behandles med verdighet og omsorg på lik linje som alle andre pasientgrupper. Bergensklinikkene er etter vår oppfatning ledende i Norge på sitt felt. Så vi ønsker som nevnt bare å takke for den hjelpen vi har fått, fremdeles får og som vi håper ennå vil bestå, med de to suspenderte arbeiderne tilbake i sine respektive stillinger. Stå på Eva og Kari. Vi støtter dere fullt ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags