Bergen sentrum tilhører alle, ikke bare bilistene

– Silje Hjemdals Frp får stå i spissen for å ville tilbake til bilkøer, giftlokk og høyere utslipp, skriver Julie Andersland (V). FOTO: MADS TRELLEVIK

– Silje Hjemdals Frp får stå i spissen for å ville tilbake til bilkøer, giftlokk og høyere utslipp, skriver Julie Andersland (V). FOTO: MADS TRELLEVIK Foto:

Av

Løsningen kan ikke være mer biltrafikk, når flertallet av bergenserne i oppgir at de ønsker mindre trafikk.

DEL

MeningerFår Frps Silje Hjemdal det som hun vil, blir Bergen sentrum et mindre trivelig sted for de mange tusen bergenserne som faktisk bor der. Sentrum tilhører alle, ikke bare bilistene. I BA 27. april skriver hun: Vi må tilrettelegge for bilene i Bergen sentrum.

Det er ikke bare i Bergen at sentrum sliter med nedgang i butikkhandelen, i skarp konkurranse med kjøpesentre og nettbutikker – dette er en kjent problemstilling i mange europeiske byer.

Likevel er det mye som tyder på at de byene som lykkes med å lage et trivelig sentrum som flere vil bo i, klarer seg best.

Frps ønske om å tilrettelegge for mer biltrafikk i sentrum er ikke oppskriften på annet enn mer kø og forurensing.

Hjemdal og jeg er nok enige om at butikkene i sentrum ikke konkurrerer på like vilkår når det er gratis parkering på kjøpesentrene, men parkeringsavgift og begrensninger på biltrafikken i sentrum.

Løsningen kan derimot ikke være mer biltrafikk, når flertallet av bergenserne i undersøkelser oppgir at de ønsker mindre trafikk og heller mer sykkel, bedre kollektivtilbud og enklere fremkommelighet for fotgjengere.

De siste fire årene har Venstre-, KrF- og Ap-byrådet fått til en historisk snuoperasjon i miljøpolitikken. Biltrafikken går ned, luften blir renere og vi forurenser mindre. Silje Hjemdals Frp får stå i spissen for en allianse som vil tilbake til bilkøer, giftlokk og stadig høyere utslipp dersom hun vil det, men jeg er overbevist om at bergensere flest ønsker seg en grønnere og mer levende by.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags