Bil er bra for Bergen sentrum

– Byrådet bør lytte til forslaget om to timers gratis parkering i sentrum for et myldrende og mangfoldig byliv. Foto: Eirik Hagesæter

– Byrådet bør lytte til forslaget om to timers gratis parkering i sentrum for et myldrende og mangfoldig byliv. Foto: Eirik Hagesæter

Av
DEL

MeningerProblemene hoper seg opp som følge av at byrådet gjør det stadig vanskeligere å være bilist i Bergen.

Butikkdød, konkurser og minskende sentrumsliv. Dessverre tror de at løsningen er å utvide den samme politikken som har skapt problemene. Bergensbyråd Julie Andersland foreslår å pålegge kjøpesentrene å kreve inn parkeringsavgift.

Jeg foreslår at byrådet lytter til Albert Einstein: «Man kan ikke løse problemer med det samme tankesettet som skapte dem».

Dersom byrådet i Bergen støtter seg til forslaget er det nok en bekreftelse på at byrådet fører en næringsfiendtlig politikk. Det virker som de går aktivt inn for å slå fjorårets konkursrekord i Bergen.

Jeg vil utfordre den nye byrådslederen på om forslaget om å ville all gratisparkering til livs, er noe hele byrådet står inne for.

Anderslands forslag er rett og slett fantasiløst. Klarer ikke byrådet å finne andre løsninger enn nye måter å straffe bilistene og næringslivet på? Nå er det nok bilfiendtlighet. Det er igjen på tide å se hvilke muligheter bilen gir – personlig frihet, vekst for næringslivet og et levende sentrumsliv.

I Bergen er det selvsagt viktig med gode kollektivtilbud, men at Bergen skal bli en direkte bilfiendtlig by synes jeg lite om. Byrådet bør lytte til Atle Christiansens forslag om at alle bør få to timers gratis parkering i sentrum. Man bør legge til rette for at det skjer ting i sentrum og at folk ønsker å komme seg dit.

Hvilket fremkomstmiddel man ønsker å bruke synes jeg skal være opp til en selv, for noen ganger passer det best å kjøre bil. For eksempel når barnebarn skal kjøre bestemor til Lagunen, eller når Ole og Kari skal ha med sine tre små på Egon.

Vi er vitne til sentrumsdød i byene med rødgrønt styre. Dette rammer forbrukeren. I mange tilfeller kan det være praktisk å dra på kjøpesentre, men det er noe spesielt med å ta handelen i sentrum.

Gatekafeer, musikanter og fisketorg får man kun i sentrum. Vi vil gjenopplive sentrumslivet på lag med bilistene. Med biler i sentrum, kommer kundene, som skaper et myldrende og mangfoldig byliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags