Bystyret skal fra i dag detaljstyre innbyggernes liv

I dag åpner den nye bomringen, her fra Arnavegen.  – En sorgens dag, skriver Trym Aafløy. Foto: Arne Ristesund

I dag åpner den nye bomringen, her fra Arnavegen. – En sorgens dag, skriver Trym Aafløy. Foto: Arne Ristesund Foto:

Av

Bystyret vil sørge for at alle som ikke har feit lommebok og vil handle i sentrum, må ta pakkenellikene sine med på bussen eller sykkelen.

DEL

MeningerLørdag 6. april 2019 er en sorgens dag i Bergen. For å skape liv i sentrum, gjør bystyret sitt beste for det motsatte. Ikke bare settes det opp 13 nye bomstasjoner i kommunens utkanter, men også to midt i sentrum av vår kjære by.

Bystyret vil sørge for at alle som ikke har feit lommebok og vil handle i sentrum, må ta pakkenellikene sine med på bussen eller sykkelen til Blomsterdalen, Loddefjord, Hordvik, Grimen eller andre steder der en bomstasjon nå skal hente pengene dine om du er så uforsvarlig å kjøre bil. Byråd Tryti har nemlig sagt fra bystyrets talerstol (13. mars) at bommene «skal minske lysten til å kjøre bil».

Før utvidelsen som kommer på lørdag, betaler om lag 60 prosent av bilturene bompenger. De nye bomstasjonene skal øke denne andelen betydelig, og samtidig begrense trafikken i og mellom bydelene. Det blir som en ufrivillig «vippsing» fra deg til kommunen. Oftere og oftere!

Gjennom sin sterkt regulerende politikk vil bystyret nå bestemme:

Hvor og hvordan du skal bo, hvor du skal jobbe, hvor lang reisetid du skal ha til jobb, hvor du skal handle, hvor barna skal kunne delta på fritidsaktiviteter og hvor du skal kunne drive med frivillig arbeid. Og en rekke andre begrensninger i hverdagen din.

Kort sagt; bystyret skal fra i dag av detaljstyre hvordan innbyggerne skal leve livene sine i Bergen, utifra at de nye bomstasjonene i Bergen «skal minske lysten til å kjøre bil». Det er i sannhet en skammens bom!

Tilbake til 60-tallet. Var det noen som snakket om fremskritt?

Tanken til bystyret er at flest mulig av dem som kjører bil skal loppes for penger oftest mulig. Og toppen er neppe nådd, om de får fortsette å styre denne byen.

Det er på tide at du også sier nei til de nye bomstasjonene og nei til høye bompenger!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags