Dette hatet skal ikke møtes med mer hat

Organisasjonen SIAN brente en koran under en demonstrasjon i Kristiansand for to uker siden. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi – Det er nå vi muslimer må bevise at islam er en fredelig religion. Vi må oppføre oss med respekt, og ikke spre hat, skriver innleggsforfatteren. FOTO: NTB SCANPIX

Organisasjonen SIAN brente en koran under en demonstrasjon i Kristiansand for to uker siden. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi – Det er nå vi muslimer må bevise at islam er en fredelig religion. Vi må oppføre oss med respekt, og ikke spre hat, skriver innleggsforfatteren. FOTO: NTB SCANPIX

Av

Slik jeg ser det, er det holdningene i organisasjoner som SIAN som er farlig for Norge – ikke religionen islam.

DEL

MeningerNorge er et land med drøye fem millioner mennesker, og av disse er kun snaue fire prosent muslimer. I løpet av de siste årene er det blitt gjennomført to terrorangrep her i landet, og begge disse ble utført av etnisk norske gjerningsmenn med høyreekstreme holdninger. Slik jeg ser det er det derfor SIAN, som har nettopp slike holdninger, som er farlig for Norge, ikke islam.

Det å brenne koranen betyr ikke at islam forsvinner. Ja, vi lever i Norge og vi har ytringsfrihet, men hvis ytringsfrihet skal føre til hat istedenfor respekt for hverandre, hva er da poenget med denne friheten?

Jeg har ikke lyst å gi enda mer oppmerksomhet til SIAN, men grunnen til at jeg velger å uttale meg om denne saken er for å støtte mine muslimske brødre og søstre. Jeg forstår at dere er såret og sinte, men å være sint er ikke en løsning. Vi må heller være proaktive og praktiske når vi ser etter løsninger. Det Norge har ekstremt behov for er organisasjoner og institusjoner med kunnskap om islam, slik at vi unngår hat for og misforståelser om muslimer.

Det finnes to typer folk som gjør narr av islam; den ene gruppen er folk som uansett hva de vet om islam vil hate denne religionen, og man kan aldri imponere dem eller overbevise dem om de positive verdiene i islam. Den andre typen er de som ikke har kunnskap om islam, og alt de forbinder med religionen er muslimer med ekstreme holdninger. Denne gruppen påstår at muslimene oppfører seg slik på grunn av islam. Så i grunnen gjør de ikke narr av islam, men de gjør narr av enkelte muslimer på grunn av deres holdninger.

Det vil alltid være mennesker der ute som vil forsøke å provosere. Dette er ikke noe nytt, og slik har det vært siden Profetens tid og frem til nå. Men de aller fleste av oss er heldigvis kloke nok til å vite at vold ikke er den rette responsen på disse provokasjonene. Når slike situasjoner oppstår, er det lurest å følge vår profets måte å respondere på slikt; og det var ikke med vold og sinne.

Om noen brenner koranen, så har vi jo vi muslimer koranen i våre hjerter, og verken den eller Guds ord vil forsvinne. Det er nå vi muslimer må bevise at islam er en fredelig religion, og det gjør at vi må bli mer bevisst på at vi må oppføre oss med respekt, og at vi ikke skal spre hat.

Når jeg personlig ser oppførsel der målet er å provosere muslimer og islam, blir jeg bare mer troende, og det blir som et bevis på at jeg tror på det riktige. Det virker i grunnen positivt forsterkende på min tro. Løsningen på slike provokasjoner er jo i grunnen å ikke gi de oppmerksomhet, for det er jo akkurat det provokatørene ønsker fra oss – for å bevise det de tror; at muslimer er aggressive og voldelige.

Derfor mener jeg at vi muslimer dermed har et større ansvar for å motbevise dem, nettopp ved å ikke la oss provosere. Jeg sier ikke at vi ikke skal reagere på slike hendelser, men vi må reagere innenfor loven. Vi er jo også borgere her i Norge; underlagt Norges lover, deriblant lover om trakassering og hatkriminalitet.

Så til slutt, kjære muslimske brødre og søstre; vi må nå stå sterke sammen. Vi må kjempe mot hatet og vi må bruke moskeene våre og våre muslimske ledere til å skape arenaer der vi kan snakke sammen og diskutere når slike hendelser skjer. Dette er ekstra viktig for våre unge muslimer. Jeg liker ikke å nevne SIAN, som jo står for Stopp Islamiseringen av Norge, men jeg tror at vi istedenfor trenger en organisasjon som heter Stopp hatet i Norge.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags