Disse bør vi heie på i 2019

Av

Det er mange å heie på i Bergen. Noen av mine favoritter synes jeg får alt for mye kjeft og for lite applaus. Lykkes de på listen min, blir Bergen en bedre by til glede for oss alle.

DEL

MeningerLokalpolitikerne: I september skal vi velge nytt bystyre. Jeg er dypt takknemlig overfor alle som velger å bruke fritiden sin som folkevalgt eller tillitsvalgt i et parti. Politiske programmer betyr mye, men det gjør sannelig hvem som er politikere også. Hvordan får vi de beste til å stille som politikere? Ikke ved å skjelle ut de som faktisk er villig til å ta på seg verv, men ved å si takk og heie frem dem som ønsker å gjøre en innsats på vegne av fellesskapet. Istedenfor «oppgulp» i kommentarfeltet bør vi gi politikere flere tomler opp og gode innspill i sosiale medier.

Journalistene: Vi trenger drivende dyktige lokale medier. De som skal passe på politikerne, hjelpe oss å velge, informere om hva som skjer i Bergen og hver dag få oss til å smile, tenke, gruble og reagere. Nå peker abonnementstallene oppover for både BT og BA. Det skal vi juble for! En god by trenger gode, lokale mediehus. Hva bør en god bergenser gjøre? Abonnere, diskutere det de leser og bidra i spaltene, med tips, kritikk og kanskje som intervjuobjekt.

Brann: En sjeldent god nyhet i romjulen var at Sportsklubben Brann passerte 1.000 solgte barnepartoutkort for 2019-sesongen. Det er selvsagt stas når Brann banker RBK. Men jammen grunn til jubel også for alt Brann får til for barnefamiliene, med Gatelaget, med å spre gode holdninger knyttet til inkludering. Med «ny» Staddaen i år kan vi lage en ramme rundt kampene alle andre byer i Norge vil misunne oss stort. Det gjør veldig godt for stoltheten og patriotismen til byfolk og stril når Nystemten kan synges på en fullsatt stadion.

Gründerne: Verden endrer seg raskere, flere bedrifter vil gå dukken. Da trenger vi ny virksomhet fra kreative, arbeidsomme og dyktige gründere. La oss heie på de! Nyttårsaften koste jeg meg på Bjerck Restaurant & Bar, en virkelig solid oppgradering av gamle Lido. Så bra at slike folk blomstrer og lykkes i Bergen!

Bergen sentrum: Bjerck Restaurant er en suksesshistorie fra sentrum av Bergen, som Bergen Julemarked eller Bergenfest og Bergen Matfestival. Men skal gode opplevelser skapes i sentrum av Norges beste by, må vi stille opp og bruke byen. Kjøp konsertbilletten, utepilsen, maten og klærne i sentrum med verdens beste samvittighet.

Byfjellene: Byfjellene er lettere tilgjengelig enn noen gang. Vi har fått flotte Løvstien og Oppstemten, å følge utviklingen på Fløyen er en fest! Hvordan heier du på Byfjellene? Ved å bruke de! Og ikke spis matpakken på Brushytten, her skal du selvsagt handle, betale raust for deg og smile til de bak disken som utfører gode dugnadstimer for Skanseguttenes forening.

Miljøforkjemperne: Bergen skal være kjent for mye, men helst ikke giftlokk. Lokalt og globalt må vi heie på enkeltpersonene, bedriftene og politikerne som tør ta riktige miljøvalg. Også her skjedde det mye å smile av i 2018: Mette Nygård Havre fikk fart på folkebevegelsen spis opp maten, vi fikk vedtak om landsstøm for cruiseskip og el-bile-rekorder. Så klapp for de som tar de riktige beslutningene og gir oss kunnskapen til å ta bedre valg selv. Kanskje bør noen rødt-kjøtt middager i 2019 byttes ut med kylling eller fisk?

Godt nytt år! Vær raus med applausen i 2019!

For ordens skyld: BA gjør oppmerksom på at Espen Grimmert sitter i styret i selskapet som gir ut BA.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags