Foreldre er superhelter

Barn trenger å vokse opp i en familiesituasjon, i et hjem med helt alminnelige og forutsigbare rutiner.

Barn trenger å vokse opp i en familiesituasjon, i et hjem med helt alminnelige og forutsigbare rutiner. Foto:

Av

Nesten 6.000 SOS-mødre og -fedre over hele verden har foreldrerollen som jobb. Takk til alle hverdagshelter og superhelter som gir omsorg til barn over hele verden.

DEL

MeningerHver dag bygger foreldre over hele verden sten for sten på fundamentet i barns liv. Mammaer og pappaer skaper en hverdag med matpakke i sekken, hjelp med lekser, prat rundt middagsbordet, plaster på såret, nattaklem og faste rutiner. De fleste av oss gjør det automatisk fordi vi selv er vokst opp sånn.

Ifølge barnepsykolog Magne Raundalen trenger barn to ting: Kjærlighet og orden på livet. Barn trenger å vokse opp i en familiesituasjon, i et hjem med helt alminnelige og forutsigbare rutiner. Foreldre som gir trygghet verden over er hverdagshelter, ja det er fristende å kalle dem superhelter! Foreldre trenger ikke å være perfekte, de gjør også feil, men de er gode omsorgspersoner. De er superhelter fordi kraften i omsorgen har potensial til å bære gjennom flere generasjoner. God omsorg går i arv. God omsorg er grunnleggende for all utvikling det bygger samfunn og fjerner årsakene til mange av de utfordringene verden står overfor.

SOS-barnebyer har lang og veldokumentert kunnskap og praksis i omsorg for barn. Nesten 6.000 SOS-mødre og -fedre over hele verden har foreldrerollen som jobb. Disse har ansvar for over 89. 000 barn og ungdom og de er urokkelige i troen på barna. Gjennom familieprogram styrker vi familier i krise slik at de voksne selv kan ta vare på barna sine, og vi er med på å bygge og utvikle nye, trygge familier. Uansett er det barnets behov som står i fokus.

Takk til alle våre hverdagshelter og superhelter som gir omsorg til barn over hele verden, og da det er morsdag i helgen, sender vi en ekstra takk til alle mammaer hjemme og ute!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags