Gjør skolen attraktiv igjen

– Kommunen som arbeidsgiver må sørge for at de ansatte får en mer forutsigbar hverdag, skriver innsenderen. FOTO: NTB / Scanpix

– Kommunen som arbeidsgiver må sørge for at de ansatte får en mer forutsigbar hverdag, skriver innsenderen. FOTO: NTB / Scanpix

Av

Det må bli mer attraktivt å jobbe i skolen. Flere faste, hele stillinger i skolen er et solid steg på veien.

DEL

MeningerHvorfor har det blitt så lite attraktivt å jobbe i skolen? 12. juni publiserte Statistisk sentralbyrå en rapport hvor det kommer frem at hele 1 av 3 med skolerettet utdanning ikke jobber i skolen. Tidligere tall har vist at 1 av 4 nyutdannede lærere finner seg jobb utenfor skolen. Årsakene til dette er mange, men en svært viktig årsak er mangelen på faste, hele stillinger.

Da jeg 10. april så gjennom ledige stillinger i Bergen kommune, var det 46 ledige stillinger som lærer, 35 av disse var vikariat. 76 prosent av lærerstillingene for neste skoleår var altså vikariat. Situasjonen i april er ikke unik, også i mai var andelen vikariat sammenlignet med faste stillinger høy. At høyt utdannede mennesker, gjerne med mastergrad, velger seg faste stillinger i det private fremfor usikre vikariat i skolen er ikke overraskende.

Å være i vikariat gir ofte usikkerhet for fremtiden. Har jeg jobb til neste år? Vil jeg kunne betale regningene mine? I tillegg kommer vanskeligheten med å få lån til å kjøpe bolig. En person som risikerer å stå uten arbeid om et år er ikke en person bankene regner som en sikker betaler.

Dette er en problemstilling man hører mye om innen helse, pleie og omsorg, men spørsmålene er like relevant innen skoleverket. Hver vår sitter lærere rundt om på skolene og er usikker på hvor de skal være til høsten. Skal de ta sjansen på at skolen de er på nå fortsatt vil ha behov for dem til høsten, eller skal de søke seg videre til en annen skole?

At skolene må ansette folk i midlertidige stillinger for å få kabalen til å gå opp når folk er sykemeldt og ute i permisjon er ikke til å unngå, men her må kommunen som arbeidsgiver sørge for at de ansatte får en mer forutsigbar hverdag.

Gjennom dialog med skolene og fagforeningene må man komme frem til løsninger som gir personer i langtidsvikariat faste stillinger i kommunen, for så å bli tilbudt jobb på skolene med behov, en god løsning både for skolene og de ansatte. Slik situasjonen er i dag risikerer man å miste ansatte fordi de søker seg til andre jobber. Enten på andre skoler, eller i verste fall innen andre sektorer.

Arbeiderpartiet ønsker at folk skal få tilbud om hele faste stillinger. De siste fire årene har vi startet dette arbeidet innen pleie og omsorg. Nå står undervisning og opplæring for tur. Det må bli mer attraktivt å jobbe i skolen. Det fortjener lærerne, og det fortjener elevene de skal undervise. Flere faste, hele stillinger i skolen er et solid steg på veien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags