I stedet for å sverte, burde man invitert til samarbeid

– Jeg vil påstå at vi private aktører gjør en positiv forskjell fremfor å svekke, skriver innleggsforfatteren i et svar til NFF Hordaland. Foto: NTB

– Jeg vil påstå at vi private aktører gjør en positiv forskjell fremfor å svekke, skriver innleggsforfatteren i et svar til NFF Hordaland. Foto: NTB

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvorfor skal ikke barn som har trukket et dårlig lodd i fotballotteriet, få lov til å søke påfyll andre steder?

DEL

MeningerI et debattinnlegg i Bergensavisen går daglig leder i Hordaland Fotballkrets, Knut Berge, til angrep på «private» aktører innen fotballen. Med «private» aktører mener han oss som til daglig jobber med å spre glede og gi motivasjon, gjennom å utvikle fotballferdigheter hos barn. Berge mener at vi utgjør en trussel mot den allmenne fotballgleden.

Ja, det er vel og bra med både kvalitetsklubber, grasrottrenere og treningsøkter, og kretsen må gjerne jobbe med å utvikle og styrke dette, men det kan virke som om kretsen her ikke er helt i kontakt med den grasrota som de prøver å skolere.

Les innlegget fra NFF Hordaland her.

Noen barn får et anstendig tilbud gjennom sine klubber. En skal imidlertid ikke ha besøkt mange klubber og sett mange treningsøkter før en oppdager at forskjellen på det som tilbys både i kvalitet og mengde er enormt stor.

Slik må det nesten bli all den tid dette er basert på frivillig ulønnet arbeid, og det er på ingen måte til forkleinelse for de gjør en utrettelig jobb dag ut og dag inn. De gjør en fabelaktig innsats ut fra de rammene som er blitt gitt.

Skal ikke denne gutten få gleden av å oppleve at han føler mestring i et miljø der kanskje en ser litt annerledes på hvilke ferdigheter som er smart å verdsette?

Men hvorfor skal en jente som er lidenskapelig opptatt av fotball, men som har trukket et av de dårligste loddene i det norske fotballotteriet, ikke få lov til å søke påfyll av læring og motivasjon til å fortsette med fotballen ved å delta på supplerende tiltak hos andre?

Eller hva med gutten som fikk seg en trøkk da han ikke ble sendt videre på soneuttaket fordi han ikke klarte å brøyte seg vei blant eldre gutter? Skal ikke denne gutten få gleden av å oppleve at han føler mestring i et miljø der kanskje en ser litt annerledes på hvilke ferdigheter som er smart å verdsette?

(Fortsetter under bildet)

Ove Vindenes.

Ove Vindenes. Foto:

Slike gutter og jenter møter vi daglig vi som jobber med å utvikle og motivere, og jeg vil påstå at vi utgjør en stor positiv forskjell fremfor å svekke og utvanne «klubbenes unike og verdifulle posisjon», som Berge hevder. Samtidig undrer jeg på hva som menes med den «verdifulle posisjon». Er det verdien av å ha monopol på forståelsen av hvordan fotballferdigheter utvikles og motivasjon skapes?

I stedet for å sverte, burde en heller invitere til samarbeid. At det hadde vært meget nyttig kan jeg i høyeste grad skrive under på, for jeg er også en breddetrener på min hals i min lokale klubb og vet derfor verdien av å stadig tilegne meg ny kunnskap. Og kunnskap skal en aldri forakte, heller ikke i Hordaland fotballkrets.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags