Nå som det nærmer seg valg, lover Ap gull og grønne skoger

Skolegården på Slettebakken skole skal oppgraderes. Byråd Roger Valhammer (Ap) var på besøk i mars. FOTO: Linda Hilland

Skolegården på Slettebakken skole skal oppgraderes. Byråd Roger Valhammer (Ap) var på besøk i mars. FOTO: Linda Hilland

Av

I fire år har Ap hatt muligheten til å vise politisk lederskap. Den muligheten burde de brukt bedre.

DEL

MeningerArbeiderpartiet er igjen på banen og lover gull og grønne skoger. Først setter de seg på sin høye hest når det gjelder den videre bybaneutbyggingen, som de egentlig ikke har penger til å bygge. De krever at staten (les regjeringen) tar minst 70 prosent av kostnaden. Ap og de rødgrønne finansierte bare 8 prosent av Bybanen da de satt i regjering. De har med andre ord ingen troverdighet når det gjelder å love økt finansiering.

I Aps program om kollektivtransport står det «sørge for at staten tar opptil 70 prosent av utgiftene for de store byprosjektene, mot at kommunene forplikter seg til omfattende boligutbygging nær traseene.» Det kan bety alt fra 0-70 prosent. Troverdig? Roger Valhammer sier han er garantisten for bybane til Åsane. Ja, da er han også en garantist for økte bompenger.

I tillegg er den samme byråden fra Ap på Slettebakken skole og lover at de i inneværende år skal få oppgradert skolegården med balanseapparater, trampoliner og klatrestativ til en verdi av åtte millioner kroner. Det er supert og noe alle støtter, vil jeg tro. Han sier videre at det er viktig å prioritere de skolegårdene som trenger det mest, samt å etablere nærmiljøanlegg for skoler i levekårsområder.

Den samme byråden nei når vi ber om leskur på Slettebakken kunstgressbane.

Ja, jeg synes det er flott at Slettebakken skoles uteområder får en tiltrengt oppgradering.

Arbeiderpartiet har hatt muligheten i fire år, men ingenting har skjedd. Nå som det er valg – ja da kommer de på banen og lover både det ene og det andre.

Når det så gjelder levekårsutsatte områder svarer den samme byråden nei når vi ber om leskur på Slettebakken kunstgressbane – et område som nettopp er det byråden i første omgang snakker om.

Fotballklubben Trane engasjerer enormt mange barn og unge fra nærmiljøet i Årstad bydel. Herunder mange frivillige, foreldre og besteforeldre som følger barn både på trening og kamper. Svaret er at et leskur får de ikke. Byråden sier «jeg oppfordrer alle til å kle seg etter været». Ja, vi står ikke der som tilskuere i shorts og t-skjorte i vinterhalvåret. I fire år har Ap hatt muligheten til å vise politisk lederskap. Den muligheten burde de brukt bedre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags