Oslo Børs er viktig for vekst og arbeidsplasser

Både nederlandske Euronext og amerikanske Nasdaq har lagt inn bud på Oslo Børs.  FOTO: NTB SCANPIX

Både nederlandske Euronext og amerikanske Nasdaq har lagt inn bud på Oslo Børs. FOTO: NTB SCANPIX

Av

Arbeiderpartiet vil ha en børs med lokal forankring.

DEL

MeningerArbeiderpartiet blir utfordret av BA på lederplass 2. februar på hva vi mener om salg av Oslo Børs. Norge trenger kapital til vekst i næringslivet og for å skape nye lønnsomme arbeidsplasser. Siden 2006 har det pågått en sammenslåing og oppkjøp av nasjonale børser i Europa.

Oslo Børs er i dag den eneste selvstendige børsen i Norden, og er verdensledende innen oljeservice, sjømat, energi og shipping. Oslo Børs er også viktig i den norske finansielle infrastrukturen. Derfor utfordret jeg finansministeren i juni 2017 på hvilken strategi regjeringen har for å styrke Oslo Børs. Jeg viste også til at en stor andel av aksjonærene på Oslo Børs ønsket å selge til utenlandske eiere.

Siv Jensen bekreftet at Oslo Børs har en avgjørende rolle i finansiering av norske arbeidsplasser, men ministeren svarte ikke på hva hun ville med Oslo Børs. Hun har visst om muligheter for salg av Oslo Børs i lang tid.

Oslo Børs er i dag en godt styrt lokal børs spesielt for sjømatnæringen, der vi er i en helt egen liga. I kontakt med finansnæringen får vi tilbakemelding på at de frykter en ytterligere sentralisering av kompetanse på grunn av behovet for nye dataløsninger og argumenter om stordriftsfordeler. Oslo Børs har frem til nå vært konkurransedyktig også på systemutvikling.

Arbeiderpartiet vil ha en børs med lokal forankring som kan bidra med kapital til det norske arbeidslivet. Vi forventer at Finansdepartementet og regjeringen gjør nøye vurderinger av ulike tilbydere når de får saken til behandling. Arbeiderpartiet håper det arbeides med andre norske alternativ for å sikre at vi opprettholder Oslo Børs.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags