Pensjonistene taper igjen

Når strømregninger, husleie og boomkostninger øker kraftig, så merkes dette hardt på den lave pensjonen, skriver fylkesleder i Pensjonistpartiet i Vestland.

Når strømregninger, husleie og boomkostninger øker kraftig, så merkes dette hardt på den lave pensjonen, skriver fylkesleder i Pensjonistpartiet i Vestland. Foto:

Av

Det er på tide å løfte pensjonene kraftig.

DEL

MeningerBeste lønnsoppgjør på mange år, men pensjonistene fikk null. De siste fire årene har pensjonistene hatt en betydelig nedgang i realinntektene. Dette medfører at mange minstepensjonister nå lever under fattigdomsgrensen.

For enslige utgjør minstepensjonen nå ca. 190.000 kroner i året. For gifte og samboende der begge er minstepensjonister utgjør minstepensjon ca. 170.000 kroner. Dette er beløp som er så lave at man nå snakker om fattigdomsproblematikk. Fattigdomsgrensen i Norge er på 216.000 kroner, så da blir det en differanse på nesten 50.000 kroner.

Når strømregninger, husleie og boomkostninger øker kraftig, så merkes dette hardt på den lave pensjonen. Det fører til at mange pensjonister sliter med få endene til å møtes og mange føler seg fanget i egen bolig på grunn av manglende midler til å komme seg ut i sosial omgang med andre.

Penger til noe så enkelt som en bussbillett finnes ikke alltid og mange har så lite igjen av trygden, at de ikke har råd til å hente medisinene sine. Vi må spørre om dette er akseptabelt.

Pensjonistpartiet mener det er uverdig. Det er på tide å løfte pensjonene kraftig. Det må være mulig å leve av trygden. Vi i Pensjonistpartiet får stadig henvendelser om fortvilte situasjoner.

Pensjonistpartiet skal jobbe for at egenandeler og kommunale avgifter holdes så lave som mulig for uføre og pensjonister.

Vi bryr oss!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags