Politiet skal være der for alle

– Det er viktig at sårbare grupper har en særlig beskyttelse mot hatkriminalitet, skriver Kari Marie Kjellstad.

– Det er viktig at sårbare grupper har en særlig beskyttelse mot hatkriminalitet, skriver Kari Marie Kjellstad. Foto:

Av

Politiet vil delta i Pride-paraden i år, og vise at alle her i Vest skal bo i et trygt samfunn.

DEL

MeningerDet å delta i Pride er å vise at du er stolt. Det er noen ganger vanskelig dersom man opplever å ikke leve opp til de forventningene samfunnet har. De som har en annen seksuell legning kan oppleve det som vanskelig å være seg selv.

Vi i Vest politidistrikt vil bidra til at alle blir stolte av hvem de er, og vi vil vise at politiet er der for alle. Vi vet at politiet ikke alltid har vært der, men vi jobber for å endre på det. Derfor vil politiet delta i Pride-paraden i Bergen i år. Det gleder vi oss til. Vi ønsker å vise støtte og anerkjennelse, uansett seksuell legning.

Noen av politiets viktigste oppgaver i samfunnet er å beskytte personer, forebygge og avdekke kriminalitet. Vi har en særlig prioritet rettet mot det som kalles hatkriminalitet. Det er kriminalitet som er motivert av hat eller fordommer mot personer knyttet til seksuell orientering, etnisitet, religion eller funksjonshemning.

Slik kriminalitet skaper frykt og utrygghet og det er derfor viktig at sårbare grupper har en særlig beskyttelse mot det.

Hatkriminalitet blir ofte ikke anmeldt. Det kan være mange grunner til det, men vi ønsker å være tydelig på at dette er et prioritert saksfelt hos oss. Vi oppfordrer alle som er utsatt for slik kriminalitet til å ta kontakt med politiet.

For at politiet skal forstå omfanget, og forstå hvordan det skjer, er det viktig å anmelde sakene. Da vil politiet få nødvendig kunnskap slik at vi kan iverksette gode tiltak for å forebygge og avdekke hatkriminalitet.

Hatkriminalitet skjer også på internett. Det kan være trusler og hatefulle ytringer. Få av disse sakene blir anmeldt, men hatefulle og diskriminerende ytringer på internett er like straffbart.

Vi vil bidra til at alle i Vest skal bo i et trygt samfunn uavhengig av seksuell legning, etnisitet, religion eller funksjonshemning.

Politiet skal være der for alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags