Politikerne har fingrene i ørene og nekter å høre

– Åsane nord er gjort til en øy. Vi som bor her, må betale bompenger for alt vi og barna skal delta på, skriver innleggforfatteren.

– Åsane nord er gjort til en øy. Vi som bor her, må betale bompenger for alt vi og barna skal delta på, skriver innleggforfatteren. Foto:

Av

Merkostnaden bompengene medfører for en vanlig barnefamilie, går utover familiene og barna her ute i Hordvik.

DEL

MeningerVi som bor på Haukås, Breistein/Hylkje og Hordvik føler avmakt og maktesløshet i saken om ytre bomring. Politikerne aner ikke hva de har gjort mot oss. De har satt opp bommer uten å undersøke grundig hvordan de rammer noen så totalt mye mer enn andre.

Det er lett å sette en grense på et kart uten å undersøke noe videre. Og vi mener det er nettopp det som har skjedd med oss som bor her ute. Det er rett og slett elendig forarbeid av våre styrende representanter, de har ikke tenkt seg om i plasseringen av bompengestasjonene.

Politikerne sitter med fingrene i ørene, og vil verken høre eller forstå hvorfor vi er så frustrerte her ute i «ingenmannsland».

Med ytre bomring er vi totalt avskåret vanlige tjenester og servicetilbud. Alt blir dyrere for oss enn for andre Åsanefolk. Vi her ute må betale bompenger for absolutt alt vi og barna våre skal delta på. Det eneste vi har her ute er barneskolen 1. til 7. klasse.

Vi i Åsane Nord har nå blitt en «øy» helt for oss selv, avkuttet fra alle tilbud vi egentlig tilhører og skal være en del av.

Alle aktiviteter som et barn gjennom barndommen burde få prøve seg på, blir mye dyrere for oss i Åsane Nord. Foreldre må si nei til fritidsaktiviteter. Vi får et redusert tilbud når alt koster så mye mer. Med jobb i Åsane, trening i Åsane, lege, tannlege, handling og besteforeldre i Åsane, må nå alt regnes på og vurderes.

Klasseskille blir skapt nå! Vi får barn som ikke får prøvd seg ut på ulike aktiviteter fordi kontingenter sammen med bompenger blir for dyrt for familier å håndtere.

Her ute bor alminnelige folk med alminnelige jobber. Merkostnaden bompengene medfører for en vanlig barnefamilie, går utover familiene og barna her ute. Slik det er nå, har politikerne klart å lage et «klasseskille» mellom de som bor sentralt, mot dem som bor ute i Åsane nord.

Prisene på hus og eiendom går som følge av dette nedover, og folk får problemer med å få solgt boligene sine til den prisen de ga for dem noen år tilbake. Mange har ikke råd til å bytte til nye el-biler eller hybridbiler, med stram økonomi fra før.

For å være en del av Åsane, er vi totalt avkuttet fra tilbudene vi skal være en naturlig del av. Er det rart vi er frustrerte? All respekt til de som ser galskapen i det som nå skjer med oss, og gjør noe med det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags