Prinsipper på billigsalg?

Erna Solberg er dyktig på å få til kompromisser selv om politikken hun og hennes regjering fører, ikke er til gode for Norge i dag eller kommende generasjoner, skriver Trond Wathne Tveiten (MDG).

Erna Solberg er dyktig på å få til kompromisser selv om politikken hun og hennes regjering fører, ikke er til gode for Norge i dag eller kommende generasjoner, skriver Trond Wathne Tveiten (MDG). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Solberg og støttespillere burde lære av sist gang de lot KrF tukle med verdiene i dette samfunnet.

DEL

MeningerPå mange områder i livet må man inngå kompromisser. Det gjelder selvfølgelig også i politikken. Evne til å inngå kompromisser er en kunst ikke alle klarer, men de som klarer det går oftest helt til topps. Erna Solberg er dyktig på å få til kompromisser selv om politikken hun og hennes regjering fører, ikke er til gode for Norge i dag eller kommende generasjoner.

Men det ser ut til at i de siste ukene har troen på egne evner gått henne til hodet. Hennes desperasjon etter å beholde regjeringsmakten har fått henne til å si at abortloven kan reforhandles. Nå forstår jeg at i statsbudsjett må man gi etter på enkelte saker, men dette er ikke et vanlig kompromiss. Her snakker vi om en klar verdisak og rettighet som kvinnebevegelsen har kjempet igjennom etter mange års hardt arbeid. Hva blir det neste? Ekteskapsloven?

Solberg og støttespillere burde lære av sist gang de lot KrF tukle med verdiene i dette samfunnet.

At KrF er et reaksjonært konservativt parti er noe de fleste av oss som ønsker endringer i samfunnet har forstått. Partiet har nærmest vært imot enhver reform for fremskritt enten det gjelder homofiles rettigheter, kvinner rettigheter eller likestilling av livssyn. Men vi har lært oss å samarbeide med partiet der det går an.

Solberg og støttespillere burde lære av sist gang de lot KrF tukle med verdiene i dette samfunnet. Da Erna Solberg ville gi leger rett til å la være å gjøre jobben sin grunnet såkalt samvittighet så førte det til masse protester og rekordstore 8. mars-tog.

Det er aldri for sent å snu, men dette er andre gangen dette skjer, så en unnskyldning hadde vært på sin plass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags