Rusomsorgen har fått et etterlengtet løft

Bergen er eneste storby i Norge som har brukt hver krone vi har fått fra staten til en bedre rusomsorg, skriver Erlend Horn (V). Foto: BA

Bergen er eneste storby i Norge som har brukt hver krone vi har fått fra staten til en bedre rusomsorg, skriver Erlend Horn (V). Foto: BA Foto:

Av

Bergensere kan være stolte over at byen vår prioriterer rusomsorg, skriver Erlend Horn (V).

DEL

MeningerI BA 5. juli kommer generalsekretær Pernille Huseby i Actis med en viktig oppfordring; nemlig å gjøre rusomsorgen til en viktig sak i den kommende kommunevalgkampen. Det er en oppfordring vi i Bergen Venstre stiller oss helt bak.

I sitt innlegg kritiserer Huseby Kommune-Norge for å ikke prioritere midler fra den statlige opptrappingsplanen til formålet det er ment for – en bedre rusomsorg.

Det er på sin plass for oss bergensere å være stolte over at byen vår, ifølge en opptelling Klassekampen har gjort, er den eneste storbyen i Norge som har brukt hver krone vi har fått fra staten til en bedre rusomsorg.

Dette har vært et helt bevisst politisk valg fra byrådet. Pengene har gått til flere ansatte som kan hjelpe mennesker med rusproblemer, flere botilbud og flere arbeidstiltak m.m. Man skulle kanskje tro det var innlysende, men de til sammen 2,4 mrd. kronene staten har bevilget er såkalte frie midler, det vil si de kan brukes til andre formål. Det gjør dessverre altfor mange kommuner.

(Fortsetter under bildet)

Erlend Horn (V).

Erlend Horn (V). Foto:

Rusomsorgen i Bergen har fått et etterlengtet løft de siste årene. Men vi er fortsatt ikke i mål. Fortsatt dør mange av overdoser eller andre rusrelaterte skader og sykdommer, og for mange får ikke riktig hjelp når de trenger det – blant annet på grunn av for dårlig samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunens tjenester, som Husebø påpeker.

Men pilene peker heldigvis i rett retning. Færre dør, boligkøen er historisk lav og flere enn før mottar nødvendige helsetjenester fra våre ulike lavterskeltiltak.

I en valgkamp så langt preget av bompenger kommer Venstre til å gjøre det vi kan for å sette rusavhengiges situasjon på dagsorden slik den heldigvis har vært tidligere. Vi vil utfordre de andre partiene om de fortsatt vil prioritere like mye midler til rusomsorgen som dette byrådet har gjort. Erfaringer fra andre kommuner viser at det ikke er selvsagt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags