– Ikke steng terapibassenget

Bergen kommune skal sende brukere til det nye terapibassenget på det nye barne og ungdomssenteret på Haukeland Universitetssykehus.

Bergen kommune skal sende brukere til det nye terapibassenget på det nye barne og ungdomssenteret på Haukeland Universitetssykehus. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi er engstelig for å miste tilbudet, skriver Anne Katrin Fikke i Landsforeningen for kvinner med bekkenleddsmerter

DEL

DebattLandsforeningen for kvinner med bekkenleddsmerter har en lokal forening som bruker terapibassenget på Haukeland Universitetssykehus på ettermiddag, til trening ledet av fysioterapistudenter med badevakter fra Bergen svømme- og livredningsklubb. Denne timen i uken betyr mye for oss og er for noen den eneste mulige treningsformen.

 Vi opplever denne treningen som både nødvendig og hensiktsmessig. Vann er det eneste elementet som kan gi oss smertelindring og avlastning. Kroppen blir 90 prosent lettere i vann. Dette gir oss en unik mulighet til å kunne bevege ledd og muskulatur som ellers er vanskelig og smertefull å bevege.

I terapibassenget kan vi styrke muskulatur på en måte som vi ikke har muligheten til på land. Treningen gjør at vi blir sterkere, og derfor klarer å være mer aktive, både privat og i jobb. Vi opplever mestringsfølelse av å kunne trene og etter hvert blir vi sterkere. Den høye temperaturen som vi har i dette bassenget, og som vi ikke vi finner i de andre kommunale bassengene, gir oss også avspenning som hjelper på smertene.

LKB Hordaland tilbyr gravide å være med å trene i bassenget, noe som vi mener kan være med å bidra til å unngå langvarige bekkensmerter og styrke bekkenet etter fødsel.

I tillegg til det fysiologiske aspektet ved trening i terapibassenget er dette et meget viktig treffpunkt for likepersonsarbeid. Her møter vi mennesker med forståelse og aksept for den vi er med de smertene vi har. Dette betyr mer enn ord kan beskrive. Ikke ta fra oss denne muligheten for trening som vi kjenner gjør godt! Godt for kropp og sjel!

Helse Bergen vil spare på nedlegging på sikt, men på lengre sikt vil det høyst sannsynlig bli økte utgifter i forbindelse med rehabiliteringsopphold, behandlingsutgifter og operasjoner.

Beliggenheten til terapibassenget er optimal i forhold til tilgjengelighet, både i forhold til kollektivtransport, parkering for bevegelseshemmede og tilkomst uten trapper og andre hinder.

Vi er alle nå engstelig for å miste dette tilbudet som betyr så mye for våre medlemmer, og mange er redd for å få en dårligere livskvalitet med mer smerter og en kropp som tåler mindre.

Helse Bergen vil spare på nedlegging på sikt, men på lengre sikt vil det høyst sannsynlig bli økte utgifter i forbindelse med rehabiliteringsopphold, behandlingsutgifter og operasjoner. I tillegg kommer økte sykepengeutbetalinger og uføretrygd.

Vi som brukere vil innstendig be om at driften av terapibassenget fortsetter! Vi håper derfor på et positivt utfall i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags