Endringene verden må gjøre er av en karakter som menneskeheten aldri før har sett, konkluderer FNs klimapanel. Konsekvensene om vi ikke gjør noe, er en verden med klimaflyktninger og naturkatastrofer. I tillegg vil det føre til store havstigninger, der for eksempel områder i Florida, Nederland, Norge og Japan vil komme under vann. Det gjøres for lite for å senke utslippene.

Naturvernforbundet, Greenpeace, Natur og Ungdom, Regnskogforbundet og WWF er bare noen av organisasjonene som er kritiske til regjeringens foreslåtte statsbudsjett for 2019. Til tross for at disse organisasjonene gang på gang skriker etter en enda større klimasatsing, skjer det likevel ikke.

Hvor mange år skal det gå før politikerne faktisk bretter opp ermene?

 

Venstre, som kaller seg selv et klimaparti, har ikke klart skape en mer ambisiøs klimapolitikk. Vi redder ikke verden med en flyseteavgift, uansett hvor mye Venstres landsmøte applauderer tiltaket. Regjeringen tredobler oljeletingen i Nord-Norge, de gjør ingen tiltak for å fase ut palmeoljen fra norsk drivstoff, og det kuttes ingen moms for å gjøre det billigere å reise med kollektivtransport. Hvor mange år skal det gå før politikerne faktisk bretter opp ermene? Hvor mye engasjement må til før folk begynner å forstå alvoret med klimakrisen?

Norge trenger en regjering som vil gjøre mer for klimaet. Som vil gjøre Norge enda grønnere. Vi må klare å være mer ambisiøse. Barnebarna kommer til å takke oss for tiltakene vi gjorde da planeten vår trengte det mest.