Lenge leve Fana G!

Fana gymnas trues av nedleggelse. Flere av elevene har engasjert seg i skolens fremtid.

Fana gymnas trues av nedleggelse. Flere av elevene har engasjert seg i skolens fremtid. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Når jeg går gjennom porten på vei inn til Fana Gymnas går jeg gjennom der med motivasjon og stolthet, skriver Malle Pettersen i dette innlegget.

DEL

DebattJeg var aldri helt sikker på om jeg ville gå videre på skole etter grunnskolen. Jeg var lei av alt mas, pugging, skoletimer, anmerkinger og alt som inkluderte skole. Jeg hadde ingen anelse om hvor jeg ville søke og dermed hang jeg meg på begge vennegjengene. Med et greit snitt kom jeg ikke inn på førstevalget mitt som var den største og nyeste skolen i Bergen.

Noe jeg er veldig glad for den dag i dag.

En skole som viste seg å være Fana Gymnas, tok meg imot. Jeg, en umotivert jente ankom skoleporten med konsentrasjonsvansken ADD. Timene var tunge, leksene ble aldri gjort, og jeg vurderte og gi opp gang etter gang. Jeg felte tårer mange netter i strekk, helt til jeg måtte ha et møte med skolen.

Jeg forteller om det jeg sliter med, og lærerne legger det opp for meg å ta prøver muntlig, hjelper meg med lekser, spør meg oftere i timen om jeg skjønner oppgaven/beskjeden jeg har fått. Dette har gitt resultater som viser at jeg mestrer mye mer. Karakterene går bedre, og jeg gjør mye mer skolearbeid.

Miljøet på Fana Gymnas har vært helt topp siden starten. Jeg fikk nye venner med en gang selv om jeg kjente mange fra før. Vi ble kjent med de eldre på skolen gjennom det kjente skoleteateret. Skoleteateret er på den beste tiden av året, nemlig juletid. Juletiden på Fana Gymnas skaper en ubeskrivelig stemning med julekor, avslutning og starten på skoleteateret hvor de som vil kan være med å hjelpe til. Hele skoleteateret er satt opp av elevene som vil si vg1, vg2 og vg3, som jobber veldig mye sammen og lærer mange nye ting. Vennene mine og jeg har også startet en russebuss som vi gleder oss til å feire sammen når vi har gjennomført de tre siste årene av skolen. Disse vennene og det samholdet vi har, pluss den gode hjelpen av skolen er det som gjør at jeg har motivasjon til å fullføre VGS. I tillegg har Fana Gymnas har gitt jobb til personer som sliter å finne seg jobb i kantinen. Disse menneskene lyser opp dagene til elever noe som gjør at vi er blitt veldig glad i dem.

På den skolen jeg egentlig hadde søkt meg inn før Fana Gymnas, har jeg nå venner som har og vil søke seg over til Fana Gymnas fordi de har hørt så mye positivt og ser at jeg trives og gleder meg til å gå på skolen hver dag.

Fana Gymnas skal legges ned og stenge dørene er et absurd tiltak for meg og alle andre elever på skolen med tanken på kreativiteten, stemningen, gamle tradisjoner og sjeler i veggene som Fana Gymnas har.

Jeg vet selv at jeg hadde blitt umotivert til å bruke timer hver dag til og fra den nye skolen når politikerne bestemmer seg for å legge ned en skole som egentlig fungerer perfekt. Jeg feller ikke lengre tårer om nettene på grunn av mangel på motivasjon men fordi jeg er redd for å miste den.

Når jeg går gjennom porten på vei inn til Fana Gymnas går jeg gjennom der med motivasjon og stolthet!

Fana Gymnas skal legges ned og stenge dørene er et absurd tiltak for meg og alle andre elever på skolen med tanken på kreativiteten, stemningen, gamle tradisjoner og sjeler i veggene som Fana Gymnas har.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags