Moxnes bommer

Selv om selskapet Hent har valgt å organisere seg i et annet forbund enn Moxnes' egen forening kan både han og alle andre være trygge på at både Entra og Hent tar samfunnsansvaret på alvor og tilhører den organiserte og seriøse delen av norsk næringsliv, skriver Knut Alstad fra Hent AS og Kristin Haug Lund fra Entra.

Selv om selskapet Hent har valgt å organisere seg i et annet forbund enn Moxnes' egen forening kan både han og alle andre være trygge på at både Entra og Hent tar samfunnsansvaret på alvor og tilhører den organiserte og seriøse delen av norsk næringsliv, skriver Knut Alstad fra Hent AS og Kristin Haug Lund fra Entra. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Feilaktig fremstilling, skriver Knut Alstad fra Hent AS og Kristin Haug Lund fra Entra om innlegget fra Hans Martin Moxnes.

DEL

Debatt I en kronikk i BA fyrer Hans Martin Moxnes av feilaktige påstander og driver harselas med en av de største byggeprosjektene som akkurat nå pågår i Bergen.

Media City Bergen (MCB) eies av Entra ASA og Oslo Pensjonsforsikring (OPF). Entra er en av landets største aktører innenfor næringseiendom med rundt 1,2 millioner kvadratmeter i porteføljen. Entra er børsnotert med staten som største eier (49,7 %). MCB bygges av selskapet Hent AS. Hent er en av landets større entreprenører med store prosjekter både i Norge og utlandet.

Moxnes skriver om «seriøse organiserte entreprenørbedrifter som taper i konkurransen mot kyniske aktører» og bruker altså MCB-prosjektet som eksempel på det sistnevnte.

Dette er en helt uakseptabel og feilaktig fremstilling. Både Entra og Hent er selvsagt en del av det organiserte og seriøse næringslivet i Norge.

Entra er medlem av NHO og Hent er medlem av Maskinentreprenørenes Forbund.

Hans Martin Moxnes er direktør for Entreprenørforeningen bygg og anlegg (EBA) mens Hent altså er medlem av den alternative foreningen Maskinentreprenørenes Forbund (MEF). EBAs medlemmer sysselsetter 26 000 mennesker som representerer en omsetning på 80 milliarder kroner. Medlemsbedriftene i MEF sysselsetter på sin side 30 000 mennesker som representerer 77 milliarder i omsetning. MEF har hovedavtale med

LO og tariffavtaler med Fellesforbundet. (Kilder: www.mef.no/www.eba.no). Både Entra og Hent er opptatt av lærlingordningen og arbeider aktivt for at lærlinger skal inkluderes i våre prosjekter.

På MCB-prosjektet er det akkurat nå 16 lærlinger. Dette vil øke til 20–25 i løpet av kort tid når prosjektet går over i en fase med større intensitet på flere tekniske fag. Lærlingene er ansatt hos underentreprenørene i prosjektet. Hent har stilt krav til bruk av lærlinger hos underentreprenørene.

Entra er ikke selv entreprenør, men har sterkt fokus på bruk av lærlinger hos entreprenørene som får oppdrag for selskapet. Per i dag er det til sammen rundt 85 lærlinger som jobber i Entras prosjekter. Dette vil øke etter hvert som flere store prosjekter igangsettes.

Selv om selskapet Hent har valgt å organisere seg i et annet forbund enn Moxnes' egen forening kan både han og alle andre være trygge på at både Entra og Hent tar samfunnsansvaret på alvor og tilhører den organiserte og seriøse delen av norsk næringsliv.

Selvsagt gjør vi det, Moxnes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken