Kjære foreldre til barneskolebarn

Taxisjåfør Eirik Hiim Titland opplever mange farlige situasjoner i disse dager.

Taxisjåfør Eirik Hiim Titland opplever mange farlige situasjoner i disse dager. Foto:

Av

Les taxisjåførens bønn.

DEL

MeningerJeg ønsker å belyse en variant av refleks-problematikken. Som taxisjåfør kjører jeg barn med forskjellige utfordringer til og fra flere skoler i Bergensområdet.

Nå i disse mørketider opplever jeg hver eneste dag at både barn og voksne går uten refleks. Mange er flinke, men dessverre slurver også altfor mange. Det bør jo være enkelt for foreldre å gjøre noe med dette?

En annen variant jeg har lyst å belyse er at jeg opplever daglig reflekser lyse opp et stykke foran taxien min og tenker at «disse var flinke». Men sjokkerende nok, når jeg er veldig nær, ser jeg at det ikke er barnet som er synlig. Det er skolesekken som den voksne bærer for barnet.

Fortsetter under bildet.

– Det hjelper så lite at sekken har refleks hvis barnet ikke har sekken sin på, skriver taxisjåføren. Arkivfoto: Anders Kjølen

– Det hjelper så lite at sekken har refleks hvis barnet ikke har sekken sin på, skriver taxisjåføren. Arkivfoto: Anders Kjølen

Sekken er gjerne full av reflekser og er godt synlig på innsiden av den voksne, mens barnet ofte leies på utsiden (trafikksiden) og er helt usynlig inntil jeg er veldig nær. På en del trange skoleveier er dette veldig skummelt.

Så til dere snille foreldre som bærer den tunge sekken for de små; vær så snill å utstyr barna med refleks! Ikke bare sekken! Jeg vet det er lett å glemme, men det er bare det at jeg har så utrolig lite lyst til å kjøre på noen. For å korte det hele ned: Det hjelper så lite at sekken har refleks hvis barnet ikke har sekken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags