Høyre ser ikke Åsane

– Høyres Harald Victor Hoves meninger om Bybanen og bompenger er like omskiftelig som været mellom de syv fjell, skriver innleggsforfatterne. Foto: Anders Kjølen

– Høyres Harald Victor Hoves meninger om Bybanen og bompenger er like omskiftelig som været mellom de syv fjell, skriver innleggsforfatterne. Foto: Anders Kjølen

Av

I bompengesaken blir det stadig vankeligere å forstå hva Høyre egentlig vil. Vinglingen setter viktige prosjekter i fare.

DEL

MeningerHarald Victor Hoves meninger om bybane og bompenger er like omskiftelige som været mellom de syv fjell. Dette setter viktige prosjekter i Åsane i stor fare.

Hvis folk har blitt forvirret av Høyre og Hove i det siste, er ikke det så rart. Hold deg fast, her kommer en rask gjennomgang av et par av Høyres hamskifter:

I en debatt hos Bergens Tidende før jul sa Harald Victor Hove at han ikke kunne gjøre noe med bompengene, siden han er lokalpolitiker.

I et intervju med BA kort tid etterpå sa Hove: «Vi trenger, og kommer til å ha, bompenger. Både for å finansiere utbygging, men også for å begrense personbilismen. Dette er staten og bykommunene enige om, og slik er det. Det er ikke noe mer å diskutere».

I samme intervju liker Hove Bybanen.

Før jul var Høyre kraftig mot å gjøre bussprisene billigere i Bergen.

Rett før nyttår har Hove forandret mening om bybanen, som han nå ikke vil ha til Åsane. Han har også begynt å lure på hva han mener om bompenger.

Etter nyttår sa Hove til BT at han vil flytte ytre bomring. Han er fortsatt uklar på Bybanen.

I klimadebatt 23.01 i fjor, sa Høyres tredjekandidat BÅDE at de «aldri har sådd tvil om Bybanen til Åsane», OG at det ikke var sikkert at Bybanen var riktig løsning dit. Tro det den som kan.

Her går det frem og tilbake. I det siste har Harald Victor Hove, Bergen Høyre og den Høyre-ledede regjeringen skapt så mye forvirring rundt hva han og partiet hans egentlig mener om bybane og bompenger at saken har blitt forsøkt oppklart både i en lederartikkel i BA, og en egen kommentar i Bergens Tidende.

Vi i Arbeiderpartiet er garantisten for at Åsane skal få bybane, ringvei øst og en flott sykkelvei inn mot sentrum, for å nevne noe.

Konklusjonene er klare: Høyre spenner bein for seg selv. Det er Høyre i regjering sammen med Frp som har presset bompengeprisene så høyt opp, og det er de som er ansvarlig for at staten ikke vil ta en større del av regningen knyttet til viktige veier og skinner her i Bergen. Veier og skinner som skal gå ut til Åsane.

Regjeringen har stilt krav til Bergen om nedgang i trafikken dersom byen skal få penger til viktige utbedringer. Foruten å demonstrere at landet trenger en ny regjering som spiller på lag med Bergen viser dette også hvor håpløse Høyres stadig skiftende bompenge- og bybaneforslag er. De er urealistiske. De er uansvarlige. Og de går på tvers at hva Høyre selv har bestemt, både lokalt og nasjonalt.

Det verste er at slik vingling skader Åsane bydel. Vi i Arbeiderpartiet er garantisten for at Åsane skal få bybane, ringvei øst og en flott sykkelvei inn mot sentrum, for å nevne noe.

Høyre derimot, ser ikke Åsane. Dette ble sørgelig bekreftet da Høyre-toppen og årets Åsabu Christian Rolland, en ekte ildsjel som har kjempet for bedre skolevei for barn, meldte seg ut av Høyre. Til avisen sa han:

«Jeg har servert dette inn til Høyre og de har ikke brydd seg. De har ikke gjort noe som helst. Hadde det vært interesse fra Høyre, hadde de i det minste fått belyst dette. Å sitte som et opposisjonsparti og ikke gjøre noe, det er flaut.» Han pekte også til at Arbeiderpartiet faktisk hadde hjulpet med gratis skoleskyss til de barna med utrygg skolevei.

Dette er ikke tilfeldig. Arbeiderpartiet ser Åsane, og vi står fjellstøtt på at bydelen endelig må få det den fortjener. Altfor lenge har Åsane vært underprioritert. Det må det bli slutt på.

Med Arbeiderpartiet trenger man ikke å lure på hva Åsane får – det er bybane, flere busser og billigere billetter, sykkeltunnell, grøntområder, ny skole og kulturhus, ringvei øst og et ordentlig løft. Sist, men ikke minst, et parti som faktisk bryr seg om bydelen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags