BA mener: Slapp av, Anne Gine, du får regionen din

Fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) kan ta det helt rolig når det kreves omkamp. Politikerne både i Sogn og Fjordane og Hordaland har sagt klart ja til den nye regionen Vestland, prosessen lar seg ikke stoppe.

Fylkesordfører Anne Gine Hestetun (Ap) kan ta det helt rolig når det kreves omkamp. Politikerne både i Sogn og Fjordane og Hordaland har sagt klart ja til den nye regionen Vestland, prosessen lar seg ikke stoppe. Foto:

Av
DEL

MeningerDet er ingen grunn til å hisse seg opp. Bergenserne bryr seg så lite om region at det er helt umulig å stoppe sammenslåingen.

Fylkesordfører i Hordaland og «Moder Vestland», Anne Gine Hestetun tenner skikkelig og «ukentlig» når det blir snakk om at regionreformen kan være i fare.

Nede i Arendal truet «regionminister» Monica Mæland med at hele reformen kan ryke om ikke Finnmark inngår «tvangsekteskap» med Troms. Da hisset vår fylkesordfører seg mer opp enn selv de sinteste finnmarkinger. Neppe til noen nytte. For dette gjelder fredning av Finnmark. Det er all grunn til å tro at finnmarkingene vet langt bedre i denne saken enn de fleste utenom vårt nordligste og mest særegne fylke. Dessuten, her til lands er vi vel enige om at ingen bør tvinges inn i et uønsket «ekteskap» ...

Etter at sjansene synes å ha økt litt for at Finnmark beholde sin «selvstendighet» ønsker flere andre omkamp. For eksempel i det nye monsterfylket Viken. Som omringer Oslo, men lar hovedstaden ligge der som vår tid og vårt lands svar på Vest-Berlin midt i DDR. I går meldte så Sp-topper at de vil ha omkamp om Vestland, og Hestetun hisser seg igjen opp. Hun slår fast at kravet er uakseptabelt, og at prosessen er kommet for langt til å kunne reverseres.

Slapp av, det er ingen grunn til å frykte at «ekteskapet» mellom Hordaland og Sogn og Fjordane skal strande. Vi kommer ikke utenom. Hastverk kan være lastverk, men prosessen er kommet så langt at den dessverre ikke lar seg stoppe. Det er nytteløst av Sp-topper å kreve omkamp om Vestland. I verste fall ødelegger det for Finnmark. Nei, da er det langt bedre å bruke kreftene på å sikre Vestland flest mulig jobber fra Oslo.

En ting er å nekte når dine «foresatte» peker på den de har valgt at du skal «gifte» deg med. Noe helt annet er å ombestemme seg lenge etter at du har svart ja. Noe begge fylkesting i Vestland har gjort. Svært få i Bergen bryr seg om fylkespolitikk, og flertallet i den nye regionen bryr seg lite om sammenslåingen. Derfor vil det være fullstendig dødfødt å mane til omkamp. Selv om det neppe blir noe «fornuftsekteskap».

Om våre «foresatte» på Stortinget mente at dette skulle være en tvangsreform, så måtte de vært konsekvent. Når Oslo, Nordland, Møre og Romsdal og Rogaland slapp fordi de ikke ville, så må også Finnmark slippe.

"Det er nytteløst av Sp-topper å kreve omkamp om Vestland. I verste fall ødelegger de for Finnmark.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags