En hyllest til Redningshytten

Innsender Morten Sagen takker i dette innlegget for den frivillige innsatsen som gjøres i Gullfjellet. Bildet viser redningshytten.

Innsender Morten Sagen takker i dette innlegget for den frivillige innsatsen som gjøres i Gullfjellet. Bildet viser redningshytten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi kan ferdes trygt i Gullfjellet takket være frivillig innsats, skriver innsenderen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For en tid tilbake kom jeg over boken som Tormod Valaker har skrevet om Gullfjellskongen Anton Berge, «Kongen av Gulfjellet», på Fanahytten. Det vekket mange gode minner da jeg leste denne.

Hans virke i Gullfjells-traktene er det skrevet mye om, hvordan han fikk bygget de to Redningshyttene i 1929 og 1936, hvordan han fikk i stand bygging av 162 varder som viser vei for oss turgåere i dette kjære fjellmassivet mellom Totland, Bontveit, Osevatn, Samdalen og Gullbotn.

Jeg husker fra ungdommen av turen fra Øvsttun til Redningshytten uten proviant, og ved fremkomst til Redningshytten hvor varm buljong ventet, HERLIG! Turen hjemover gikk fint da.

I all slags vær er det ferdsel på disse stiene, og vi kan ferdes trygt takket være frivillig innsats av mennesker, og helt i Anton Berges ånd!

Vi har Byfjellene, for all del, men Gullfjellet troner som en majestet og utsikten er formidabel.

Det er mange navn som dukker opp i minnet, men felles for alle som tar del i dette arbeidet rundt Redningshytten på Gullfjellet, opplever jeg er kjærligheten til landskapet og naturen som er i disse traktene. Vi har Byfjellene, for all del, men Gullfjellet troner som en majestet, og utsikten fra Gullfjellstoppen er formidabel, bare ta turen opp dit og nyt det!

Til neste år er det 90 år siden den første Redningshytten ble bygget, tenk på alle oss som siden den gang har hatt glede av å kunne stikke innom der på vår ferd underveis, uansett hvor vi startet og skulle gå videre etterpå.

Jeg har selv deltatt i nærmiljøarbeid på frivillig basis på Øvsttun og Nesttun, og jeg vet hva som skal til av arbeidsinnsats for at arbeidet skal bli gjort, og ikke minst at det trengs penger til slikt arbeid.

Jeg vil derfor oppfordre alle som har interesse for at Redningshytten på Gulfjellet skal kunne ta imot turgåer også i fremtiden, og som har en spillekonto hos Norsk Tipping, om å støtte arbeidet til Stiftelsen Redningshytten på Gulfjellet ved å knytte spillekontoen sin opp mot stiftelsens grasrotandelsnummer.

Dette kan gjøres hos kommisjonær eller direkte mot Norsk Tipping på internett. Du vil da støtte Stiftelsen Redningshytten på Gullfjellet på den måte ved at 7 prosent av det du omsetter for, vil overføres til Stiftelsen av Norsk Tipping.

Til slutt, jeg er ikke medlem i Stiftelsen Redningshytten på Gullfjellet, til det strekker ikke min tid til dessverre, men på denne måten kan vi alle som er glade i dette turområdet hjelpe til av driften av Redningshytten på Gullfjellet. Arbeidet drives i privat regi!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken