Ikke helmaks, Horn!

Byråd Erlend Horn (V) får kritikk fra ungdomspartiene til H og Frp for å levere en lite konkret plan.

Byråd Erlend Horn (V) får kritikk fra ungdomspartiene til H og Frp for å levere en lite konkret plan. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Horn har en plan, og den er status quo.

DEL

MeningerEgon Olsen ble kjent for å alltid ha en plan. I likhet med Egon, har Bergen Kommune også en plan for det meste. Det er bare ett problem: Planene er som regel kun redegjørelser og orienteringer. Egon Olsen ville aldri sagt «Jeg har en plan, og den er status quo». Det gjør imidlertid byrådet.

Når byråd Erlend Horn nå leverer det han kaller en strategisk plan på rusfeltet, er det som om noen har hvisket han i øret at man ikke må komme med konkrete tiltak. For byrådets rusplan er dessverre uten konkrete tiltak, og vi er skuffet. Vi hadde forventet mer.

Men så er det ikke første gangen byrådet leverer «strategiske planer». Bystyret får på løpende bånd levert handlingsplaner, strategiplaner, helhetlige planer, overordnede planer, og ikke minst planer for nye planer. Mye papir, lite handling.

I Helse og Sosialkomitemøtet 8. november avfeiet byråden alle konstruktive tilbakemeldinger, uten behov for betenkningstid. Han kritiserte også Høyre og Fremskrittspartiet for å ville tilføre planen konkrete forslag.

Beskjeden var at dette var en overordnet plan, og at ytterligere forslag ikke passet seg i denne omgang.

Men kjære byråd, vi ønsker jo egentlig bare å hjelpe deg med denne planen for rusfeltet. Du er ikke alene om å ha et brennende engasjement for ruspolitikken.

Så vi ber deg: ta i mot en hjelpende hånd. Ikke avfei politiske forslag og konstruktive tilbakemeldinger fordi de kommer fra opposisjonspartiene. Og for alt du gjør, ikke si at våre forslag kan passe inn i en annen plan! Det har vi hørt så mange ganger før.

Rusplanen skal opp i onsdagens bystyremøte. Da håper vi på støtte for forslagene fra Høyre og FrP slik at vi med handling blant annet kan:

  • Trygge kvinner i rusmiljøet som utsettes for seksualisert vold
  • Bedre vilkårene til de ansatte i sektoren
  • Forhindre at det etableres nye åpne russcener rundt hjelpetiltak
  • Arbeide for at Naltrekson kan bli et fullverdig tilbud for LAR-pasienter
  • Ha en klar strategi for hvordan vi skal få bukt med hepatitt C-smitte

Vi ber byrådet legge den politiske prestisjen til side; det spiller tross alt ingen rolle hvor de gode ideene kommer fra, så lenge de til slutt kan hjelpe noen der ute.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags