Brann sier at de håper å kunne tjene ti millioner på å bygge en ny tribune. Ti millioner, skal det gjøre Brann til en bedre klubb? Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, har ved flere anledninger sagt at ved bygging av denne nye tribunen blir Brann en bedre klubb. Nå viser det seg at det ikke er riktig. Styret og daglig leder håper å kunne tjene ti millioner. Håpet er til stede, men realiteten sier maksimum fem millioner, sannsynligvis null i beste fall.

Branns styremedlem Birger «Biggen» Grevstad har til stadighet opplyst at all prosjektering skulle bli dekket eksternt. Ingen kostnader skulle dekkes av Sportsklubben Brann. Allerede nå kan styreleder Eivind Lund opplyse om at Brann må dekke noen kostnader, men kun en liten del. Uten at han nevner noen sum.

Grevstad har på sin side lovet at alle byggekostnader fra leverandør, uten mulighet til prisstigning, uforutsette forsinkelser og så videre, skal være «vanntett.» Grunnforholdene på Stadion er svært uberegnelige. Dersom utbygger gir fast pris uten mulighet for prisstigning, er utbyggers anbud svært høyt, eller i verste fall ender det med en katastrofe.

Slik svarer Brann: – Medlemmene avgjør utbyggingen av Stadion

I ethvert prosjekt er prisen viktig. Styret har fremdeles ikke fremlagt budsjett for kostnadene ved å bygge den nye tribunen. Der alle kontrakter er «låst» prismessig, skulle vel regnestykket være enkelt, eller?

Dersom den nye tribunen blir bygget, graver vi vår egen grav. Kanskje får vi en kortsiktig gevinst i form av et ekstra kronebeløp, men vi gir fra oss arvesølvet. Tribunen og områdende ved Sprinteren er svært verdifulle. Ved enkle kreative løsninger kan områdene vi gir fra oss gi Brann årlige millioninntekter. Den inntektsmuligheten «gir» vi fra oss «gratis.»

Tribunen, slik den er i dag, er godkjent av Norges Fotballforbund. Publikum er fornøyde, bortsett fra små justeringer. Ting som toalettforhold kan ordnes. Om publikum sitter på et plastsete på gammel eller ny betong er underordnet. Publikum er opptatt av underholdningen, og den foregår ute på banen.

Publikumsantallet vil bli redusert ved bygging av en ny tribune.

 

En liten naboklubb, Sogndal, tjener 20 millioner i året på sine tribuner. Hvorfor skal ikke Brann kunne gjøre det samme? Og samtidig beholde eierskapet til tribune og det verdifulle området ved den. Ved bygging av en ny tribune gir vi fra oss et inntektspotensiale på 20 millioner hvert år, og den muligheten er det ikke mulig å reforhandle!

Publikumsantallet vil bli redusert ved bygging av en ny tribune. Det innebærer at Brann gir fra seg muligheten til å arrangere stor fotballbegivenheter, som landskamper. Vi har ingen mulighet til å være blant de store.

Er det dette vi kaller gode fremtidsutsikter?