Vi har ventet lenge på at Eliteserien skal starte! Endelig kom dagen – nå skal vi få kose oss med norsk fotball igjen. Ranheim skulle åpne festen mot Brann i Trondheim, rekordtidlig den 10. mars.

Men gledene var satt litt på vent, for vi har alle sett rapporter om været og baneforholdene hos Ranheim. Mens to kamper som skulle spilles på naturgress ble utsatt i god tid, var det ingen som tok noen beslutning i god tid før Ranheim mot Brann.

Les også:

 

Det er mange som har reist til Trondheim denne helgen. Noen har kjørt selv, andre har tatt toget i 16 timer, og skal ta toget 16 timer hjem igjen, noen har kjøpt flybilletter, noen har sikkert leid seg bil. Mat og drikke skal man også ha på veien, og noen har sikkert spandert på seg en overnatting også. I tillegg kommer kampbillett. Det er dyrt å være reisende supporter i norsk fotball.

 

Brann er en av de klubbene som trekker mest bortesupportere i Norge. Supporterne har til tider bidratt så mye at noen spillere har fått «hjemmefølelse» på bortekamp.

Les også: Lovet gratis øl til tilreisende bergensere

Norsk fotball skal være glad for at så mange er villig til å reise på tur, for de er med å skape stemning, de er med på å gi norsk fotball sjel og gnist.

Men det ser det ikke ut til at NFF har skjønt, når de venter så lenge med å avlyse kampen. Mens avgjørelsen om utsettelse ble tatt i god tid før Sandefjord – Ranheim og Stabæk – Start, ventet man til 75 minutter før Ranheim – Brann før man avlyste kampen.

Les også: NFF beklager: – Vi har kanskje vært for naive

Dette er kjedelig for spillere og klubbene, det er pinlig for NFF men det er aller mest synd på alle de tilreisende supporterne.

NFF har heldigvis en ypperlig måte å gi noe tilbake til supporterne.

Spør du meg bør Norges Fotballforbund refundere reiseutgiftene de tilresidene har hatt denne helgen.

Ønsker vi at supportere skal lage god stemning, at de skal fylle opp bortetribuner, må vi ta bedre vare på supporterne enn dette.

 

Ønsker vi at supportere skal lage god stemning, at de skal fylle opp bortetribuner, må vi ta bedre vare på supporterne enn dette.

Her håper jeg NFF skraper frem ekstra midler og dekker de utgiftene supporterne har hatt. Kall det en investering i fortsatt for stemning.

For ønsker vi at de skal komme tilbake, må vi ta bedre vare på dem enn dette!