– Vi har god lærerdekning

Av

Rektor Rita Hatlestad svarer på innlegget fra de misfornøyde elevene ved Fana Private Gymnas.

DEL

MeningerFørst og fremst så beklager vi at elevene opplever undervisningen ved Fana Private Gymnas på den måten som det fremstilles i dette innlegget. Vi vil gjøre vårt ytterste for at alle elevene skal føle at de får den undervisningen de skal ha, og det som har kommet frem i dette innlegget vil vi ta med oss videre.

Det blir for detaljert å gå inn på alle forhold som er tatt opp i elevens innlegg, men vi vil gjerne presisere at vi har strukket oss langt for å gi Fana-elevene de fagene de har ønsket seg. Likevel er det slik at ikke alle elevene kan få alle fagene de ønsker seg, hverken ved vår skole eller ved andre skoler.

Fana Private Gymnas er en forholdsvis liten skole. I år er vi 97 elever. Dette betyr at vi i utgangspunktet ikke har anledning til å tilby like mange programfag som en stor skole. Dette fører til at vi har noen klasser med så få elever at det er ikke mulig å ha en egen klasse for disse. Derfor valgte vi eksempelvis å slå sammen Biologi 1, som er fire elever, med Biologi 2, fremfor å ikke tilby elevene dette faget i det hele tatt.

Når det gjelder lærerdekning så ligger Fana Private Gymnas svært godt an. Skolen har 15 lærere på 97 elever, noe som gir en lærerdekning på 6,5 elever per lærer.

Når det gjelder lærerdekning så ligger Fana Private Gymnas svært godt an. Skolen har 15 lærere på 97 elever, noe som gir en lærerdekning på 6,5 elever per lærer. I følge Utdanningsdirektoratet er gjennomsnittet i Hordaland for studiespesialiserende fag på 12 elever per lærer. Det er i tillegg svært lavt sykefravær blant lærerne ved skolen.

Når de gjelder leveringen av elevkort så var de forsinket fra produsenten, noe som var utenfor skolens kontroll, men de er nå kommet. Noen av elevene har imidlertid ikke hentet sine kort. Skolen har ikke tatt seg betalt for elevkortene.

Vi har for øvrig også tilbudt leksehjelp dette semesteret. I år, som i fjor, er det faglærer i matematikk som har vært tilstede på leksehjelpen da det er her behovet har vært størst.

Det er også viktig å få frem at endringene i fagtilbudet ikke handler om at noen skal tjene penger. Tvert imot har skolens eiere bidratt økonomisk for å kunne gjennomføre dette skoleåret med et såpass bredt fagtilbud som vi nå har. Våre elevers fremtid og utdanning er viktig for oss! Vi ønsker ikke at noen skal oppleve at de får et dårlig tilbud hos oss, og vil følge dette tett opp med skolens elever fremover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags