– Jeg ble slukt av politikken

Ap-leder Jonas Gahr Støre holder tale på  AUFs sommerleir i år.

Ap-leder Jonas Gahr Støre holder tale på AUFs sommerleir i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I dette innlegget forteller artikkelforfatter Andre Miguel Nordvik om hvordan han brukte for mye tid på politikken.

DEL

MeningerJeg har vært aktivt i ungdomspolitikken i en del år nå. Spesielt det siste halvannet året, der jeg meldte overgang fra Unge Høyre til AUF. Jeg gikk rett og slett fra blå til rød. Det kan jo skje av og til, spesielt med tanke på hvor ung jeg er. Men nå er temaet noe helt annet.

Jeg har blitt slukt av politikken, og det har fått sine konsekvenser. Som to måneder gammelt medlem fikk jeg styreplass i Norges største politiske lokallag, Bergen AUF. Da begynte jeg å bruke litt mer tid på politikk enn jeg hadde gjort tidligere. 2017 har jo vært et valgkampår. Det startet tidlig. Allerede i april var vårkampanjen i Arbeiderpartiet i gang. Dette synes jeg virket kjempegøy, og jeg stilte opp for partiet alle dagene jeg hadde mulighet. Det var ikke få, på samme tid, gikk jeg i 10. klasse, eksamen og prøver var stikkord på skolen, skolen ble likevel mer og mer nedprioritert.

Av og til ble jeg sittende og jobbe med AUF-ting på kvelden, mens jeg egentlig burde satt meg ned med skolearbeid. Men takket være de rundt meg klarte jeg å oppnå de karakterene jeg ønsket, og kom inn på den vidergående skolen jeg ville. Så startet sommerferien og valgkampen nærmet seg.

Sommerferien var så vidt ferdig. Jeg hadde vært på Utøya, på AUFs sin sommerleir, jeg var klar og veldig motivert for å gjøre alt jeg kunne at Arbeiderpartiet skulle vinne det kommende valget.

Valgkampen var i gang, og parallelt startet skolen. De rundt meg hadde advart meg om at skolen måtte komme først. Det var jeg enig i, i hvert fall trodde jeg det. Jeg tok ut så mye politisk fravær jeg kunne, og etter hvert begynte skolevalgkampen å sluke tiden min.

Det skjedde etter hvert mye, valgkampen var over og jeg satt igjen med masse skolearbeid og halvferdige innleveringer, en helt ny klasse jeg så vidt hadde snakket med, men verst av alt; jeg hadde helt glemt å bruke tid på min egen familie.

Det var mange i AUF og Arbeiderpartiet som lurte på hvordan jeg orket å være med på så mye. De spurte hvor jeg fikk energien fra. Familien derimot var veldig bekymret for meg og min helse. Jeg vil legge til at det er min egen skyld. Jeg burde ha hørt på mine nærmeste. Nå har jeg lært.

Det var ikke enkelt å skrive dette innlegget, jeg skrev det rett fra hjertet. Jeg kunne kommet med flere betraktninger. Men på grunn av at jeg ønsker å få frem at dette ene og alene min egen skyld, har jeg tatt vekk flere eksempler fra innlegget. Men jeg skriver også dette innlegget fordi jeg ønsker å rådgi andre fremtidige unge på samme alder. Ingen bør ta dette valget i så ung alder. Man bør høre på hva andre mennesker sier til deg.

I etterkant har jeg fått tatt igjen arbeidet på skolen, blitt godt kjent med både skolen og medelevene mine. Sist men ikke minst, jeg har prioritert familien.

Jeg vil også si til alle som lurer – for det har kommet spørsmål fra mange – hvor det har blitt av meg etter valgkampen: Offisielt har jeg nesten tatt full pause fra politikken, og vil bruke tiden fremover på andre ting.

Jeg vil avslutte slik jeg gjorde i fjor da jeg skrev om mitt politiske sidebytte. Til alle jevnaldrende, dette er en viktig melding:

Ikke bli slukt av politikken, tenk over valget deres!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags