Det beretter sjef i VA-etaten Magnar Sekse.

– Her jobber Bydrift med å ordne veiene oppover. Vi har et dykkerfirma som rensker opp ved Eidsvåg kai, vi rensker vassdrag og tømmer sandfang, sier Sekse til BA.

I tillegg jobber de med dammen som brast onsdag forrige uke.

– Vi driver også med å bygge opp igjen den midlertidige broen over elven, slik at turveien får åpnet igjen. Mesteparten av akuttoppryddingen er ferdig til helgen, sier Sekse.

Politiker i harnisk: – Hvor ble røret av? Hvem stakk av med det?

– Med unntak av veien ovenfor Langevatnet, som fikk hardest medfart, vil turområdet da være åpent.

Etatssjefen vil ikke kommentere den pågående etterforskningen hos politiet om hvem som gjorde hva feil da den midlertidige demningen (fangdammen) brast forrige onsdag.

De tre aktørene er Donar AS, som drev det praktiske arbeidet på bakken. Multiconsult som rådgivende ingeniører, og VA-etaten som byggherre.

– Vi finner frem og tilgjengeliggjør materialet politiet ønsker, sier Sekse.

– Positivt med etterforskning

I går la kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke og byråd for byutvikling Anne Iren Fagerbakke frem kommunens gjennomgang av saken.

Vest politidistrikt skal etterforske demningsbristen som førte til flom i Eidsvåg. Store mengder vann fosset nedover Munkebotn og Eidsvåg. Over 130 personer ble evakuert fra hjemmene sine og oversvømmelsen førte til store materielle skader.

Vurderer mistillitsforslag mot byråd Tryti 

I en orientering i forretningsutvalget tirsdag innledet Harald Schjelderup med å si at dette ikke skulle ha skjedd.

– Vi vil ha svar på hva som har skjedd og hvorfor. Derfor er det positivt at politiet har åpnet en etterforskning. De har også anmodet om å få tilgang til en korrespondanse som ikke skal offentliggjøres inntil videre, sier han.

Høyres gruppeleder Hilde Onarheim vurderer mistillitsforslag mot Anna Elisa Tryti, og vil ha en ekstern gransking.

Hun mener det ikke er nok med politiets og kommunens gjennomgang.

– Politiet etterforsker ikke systemene i byrådsavdelingen, som Tryti er ansvarlig for, sier Onarheim som vil ta saken opp i kontrollutvalget.


Politiet skal etterforske demningsbristen