Camilla Norderud

Camilla Norderud deltar med fire låter i Oppdrag Demo-konkurransen for 2009.

Camilla Norderud deltar med fire låter i Oppdrag Demo-konkurransen for 2009. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

24-åringen slapp sitt debutalbum «Camilla» høsten 2008. Nå prøver hun seg i Oppdrag Demo.

DEL

Camilla Norderud er 24 år gammel og kommer fra Bergen. Hun skriver egne sanger innen sjangeren pop og alternativ rock, og sammenligner seg selv med artister som Sarah McLachlan og Katie Melua.

Etter nærmere 5 år i England, er Camilla nå tilbake i Bergen hvor hun vokste opp.

Camilla forteller at hun var en fargerik og utradisjonell jente i nabolaget da hun var liten. Camilla elsket å opptre og kle seg ut. Til moren og andre foreldres bekymring, kledde hun ut andre barn, både gutter og jenter. Det hendte også flere ganger at noen fikk seg en hårklipp for å passe inn i Camillas koreografi.

«I hjemmet mitt sto et gammelt ustemt piano, som de forrige eierne av huset ikke fikk med seg da de flyttet. Det ble starten på min interesse for musikk. I tenårene ble alle mine opplevelser og følelser samlet i dagbøker som etter hvert har blitt en god kilde for materiale til sangtekstene mine», forteller Camilla i sin presentasjon.

Camilla gikk tre år ved musikklinjen på Langhaugen videregående skole og dro deretter til England for videre musikkstudier.

Musikklæreren hennes David Weaver på Langhaugen anbefalte Universitetet i Bath og dette ble Camillas studiested.

Camilla forteller at den fine byen og det kreative miljøet ved skolen ble en stor inspirasjon for henne. Hun slapp sitt første album «Camilla» høsten 2008 etter å ha fullført en Mastergrad i låtskriving ved Bath Spa University.

Vel tilbake i Bergen har Camilla nå skaffet seg et band i byen.

«Jeg føler at jeg lager veldig melodiøs musikk, og nå med alle instrumentene om bord så fylles uttrykket mitt ut», forteller Camilla som inntil hun returnerte til Bergen definerte seg selv som soloartist.

Bandets navn, som er en humoristisk vri på tittelen til den norske spillefilmen «Kamilla og tyven» fra 1988, har denne sammensetningen; Camilla Norderud på vokal, keys og synth, Therese Tofting på bass, Hanne Østhagen på trommer, Fredrik Pedersen på elgitar og Olav Særheim på cello.

Artikkeltags